09 / 05 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Uzmanlar uyardı... Konut fiyatları durulacak!

Ev alacaklar dikkat! Uzmanlar uyardı... Konut fiyatları durulacak!

Son zamanlarda dolar kurunun dalgalı seyretmesi inşaat sektörünü tepetaklak olmasına sebep oldu. Uzmanlar yaşanan artışların durulacağını beklediklerini açıkladı. 



- "Konut üretimi, talebi karşılayacak seviyede değil"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kerem Nükte Gayrimenkul  Ankara  Direktörü Muhammet Dinç de son zamanlarda Türkiye gibi birçok ülkenin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini vurguladı. Gıda ve enerji fiyatlarında meydana gelen artışların gayrimenkul sektöründe de ekisinin oluştuğunu söyleyen Dinç, son birkaç senedir konut fiyatlarında yukarı yönlü bir hareket olduğunu aktardı.

Dinç, bu yükselişin bir kısmının piyasa koşullarına göre astronomik olarak gerçekleştiğini buna rağmen konut talebinde fazla azalma yaşanmadığını ifade ederek, "Gayrimenkul sektöründeki hareketliliğin birçok nedeni var. En önemlisi konut üretiminin talebi karşılayacak seviyede olmaması" değerlendirmedini yaptı .

Ev alacaklar dikkat! Uzmanlar uyardı... Konut fiyatları durulacak!

Sıfır konutların fiyatlarındaki yükselişin ikinci eli de arttırdığına vurgu yapan Dinç, döviz kurunda son dönemde yaşanan artışın ardından fiyatların tavan yaptığını, daha sonra dövizin gerilemesine rağmen fiyatların aynı hızla aşağı inmediğini anlattı. Dinç, "Konut maliyetlerinin sabit olmamasından dolayı piyasada fiyatlar çok değişken durumda. Piyasada güven ortamının tam anlamıyla sağlanması için öncelikle girdi maliyetlerinin sabitlenmesi gerekir. Ayrıca üretimin artmasına ve arz-talep dengesinin sağlanmasına ihtiyaç var" diye açıkladı.

 


Geri Dön