14 / 05 / 2024

Ev alma hayali kuranlar sarsılacak! Konut fiyatları artık!

Ev alma hayali kuranlar sarsılacak! Konut fiyatları artık!

Ev alma hayali kuran vatandaşlar, konut fiyatlarını yakından takip ediyor. Peki konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!



KONUT FİYATLARI ARTACAK MI, DÜŞECEK Mİ?

Konut fiyatları, ev almak isteyen kişiler tarafından sorgulanıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Mayıs 2022 dönemine dair Konut Fiyat Endeksi verileri duyuruldu. Açıklanan verilere göre; il il  konut fiyat endeksi değişimleri gözüküyor. Üç büyük il baz alındığında mayısta bir önceki aya göre İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de sırasıyla yüzde 10 fiyat artışları göze çarpıyor.  İşte konut fiyatlarında il il yaşanan fiyat artışları…

Konut haberleri, bir ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından takip ediliyor. TCMB tarafından Mayıs 2022 dönemine dair Konut Fiyat Endeksi veriler paylaşıldı. Üç büyük il için konut fiyat endeksi değişimi göz önüne alındığında mayısta bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 12,7, yüzde 11,9 ve yüzde 11,5 artışların yaşandığı görüldü. Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre da İstanbul'da yüzde 165,4, Ankara'da yüzde 147,5 ve İzmir'de yüzde 139,9 arttı.

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya konuyla ilgili Habertürk yayınına bağlandı ve şunları dile getirdi; "Mayıs ayını diğer aylardan ayrıştırmak gerekiyor. Mayıs ayı başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamış olduğu bir kredi finansman paketi vardı ve bunu açıklamıştı. Daha sonrasında 0,99 ve 0,89 oranları öğrendik. Hatta o açıklamalardan sonra bir süre kira ve satılık rakamlarının ne kadar arttığını konuşuldu.  Mayıs bu kadar canlıyken verinin bu kadar yüksek gelmesi çok normal. Merkez Bankası fiyat endeksini hesaplarken nisan, mayıs ve haziran veriler inceleniyor. Mayıs ve haziran aylarının hareketli aylar olduğunu hepimiz biliyoruz. 0,99 kullandırılmaya başladığı tarih itibarıyla kamu bankaları tarafında yoğun bir kredi talebi oluştu. Bununla ilgili de evler satıldı, rakamlar çok hızlı değişime uğradı.  Biz bile daha önce görmediğimiz bir süreci yaşadık. Mayıs ayında bütün olumlu faktörler bir aradaydı. 0,99, 0,89 gibi konut kredisi faiz oranları açıklandı ve uygulamaya başlandı. Bana göre bir süre daha bu yükseliş devam edecek.”

Araba fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Artık düşünülmüyor bile!

İkinci el araba fiyatları düşer mi artar mı? Araç fiyatları düşer mi?

Ayçiçek yağı ile ilgili yeni gelişme! Artık fiyatlar!

Geri Dön