10 / 05 / 2024

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Detaylar açıklandı

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Detaylar açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma yaşamı ve ev kadınlarına emeklilik hakkında bir müjde verdi. Erdoğan, ev hanımlarına emeklilik fırsatının detaylarını açıkladı. İşte tüm detaylar...



1000 TL'LİK DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
Sosyal Yardımlaşma ödemeleri kapsamında başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra sözleşmenin kabul edilmesi ve belirtilen formun eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor. Yanlış veya eksik doldurulan formlar geçersiz sayılacak. Başvuru formunu sistem üzerinden gönderilmesi ile işlem tamamlanmış sayılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yapılan araştırmalar sonucunda yardım ödemesinden yararlanıp yararlanamayacağınız e-devlet sistemi üzerinden size bildirilecek. Başvuruların olumlu olması durumunda ihtiyaç sahibi ailelerin hesabına 1000 TL yatırılacak. Yapılan ödemeler kimlik numarası ile birlikte PTT üzerinden alınabilir.

EV HANIMLARINA HARÇLIK VERİLECEK
Bakanlık bünyesinde yapılan ev hanımlarına yönelik destek ödemeleri kapsamında ihtiyaç durumuna göre 500 TL ile 1000 TL arasında ödeme yapılacak. E-devlet sistemi üzerinden yapılan başvuruların doğru ve eksiksiz olması durumunda bakanlık tarafından değerlendirme alınacak. Ödemeler ile birlikte ev hanımlarının da sosyal hayatta aktif bir rol oynaması amaçlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön