17 / 05 / 2024

Ev hanımlarının başına talih kuşu kondu! 7500 TL aylık alacaklar!

Ev hanımlarının başına talih kuşu kondu! 7500 TL aylık alacaklar!

Devlet aracılığı ile verilen destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. İnternet üzerinde en çok araştırılan konular içinde kadınların emeklilik hakları yer alıyor. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilir? Tüm ayrıntılar haberimizde.



 İsteğe bağlı sigorta ödemesi yapabilmek için ikametgahının olduğu SGK müdürlüklerine giderek talep dilekçesi vermeleri lazım. İsteğe bağlı sigorta ise istek dilekçesi verilen tarih itibariyle başlıyor. İsteğe bağlı sigorta primi sigorta ödemesi yapan kişi aracılığı ile aylık gelirin yüzde 32'si olarak tespit ediliyor. Yüzde 20 oranı malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi, yüzde 12'lik kısmı ise genel sağlık sigortası primi olarak veriliyor.

Ev hanımlarının başına talih kuşu kondu! 7500 TL aylık alacaklar!

 İsteğe bağlı sigorta ödemelerinin yapılmaması halinde ve 1 sene içinde ödenmeyen sigortalarda gecikme zammı ödeme olanağı sağlanıyor. Fakat ölüm haricinde isteğe bağlı sigorta sonuçlandırması olmuyor. İsteğe bağlı sigorta sonlandırma isteği yapanlar primi ödenen son günden itibaren, aylık talebinde bulunanlar aylık hakkı kazanmış olması koşuluyla talep ettiği tarih itibariyle ve ölüm halinde ölüm tarihinden itibaren sona erebiliyor. 20-25 senelik ev hanımı olmanın emekli olmaya yeterli olacağı ile alakalı iddialar ise doğruyu yansıtmıyor. Çalışmadan emekli olmak isteyenlerin bile prim ödemesi vermesi gerekiyor, yani sadece ev hanımı olan kişi bu koşulla emekli olamıyor. 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği haber geldi! İşte bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih

Nisan ayı promosyonu dudak uçuklattı! Garanti'den emeklilere resmen promosyon şov geldi

Tarım Kredi'nin bu indirimi unutulmayacak! Tuvalet kağıdına çılgın kampanya başladı


Geri Dön