12 / 05 / 2024

Ev kadınlarına büyük müjde! Artık bu imkandan yararlanabilirsiniz

Ev kadınlarına büyük müjde! Artık bu imkandan yararlanabilirsiniz

AK Parti seçim beyannamesinde büyük müjde haberleri geldi. Bu haberlerden biri de Aile Koruma Kalkanı Programı ile sosyal emniyet sisteminin kapsamı genişletilecek. Ev hanımlarının dileğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Kadınlar daha az prim vererek daha erken emekli olma



ÖZEL SİGORTA PROGRAMLARI OLUŞTURULACAK

Beyannamede bütün çalışanlara emniyetli iş yaşamı sözü verilirken İşsizlik Sigortası Fonu'ndan faydalanma şartları da basitleştirilecek. Mevsimlik tarım işçileri gibi gruplar için özel sosyal sigorta programları uygulanacak, sosyal güvenlik içeriği en üst düzeye yükseltilecek. Pasif işgücü programlarının erişilebilirliğini kuvvetlendirecek, işsizlik sigortası fonundan faydalanmalanma koşullarını kolaylaştırılacak. İhtiyar nüfusun üniversite eğitimini kolaylaştırıcı esnek bir yapı oluşturulacak.

Ev kadınlarına büyük müjde! Artık bu imkandan yararlanabilirsiniz

AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI MODELİ

Gelişmiş birçok ülkede uygulanan aile sigortası modeli bağlamında, ailede engelli, bakıma muhtaç yaşlı veya eğitimde çocuğu olanlara yüksek aylık veriliyor. İşe alımlarda bu sigorta bağlamında olanlara öncelik veriliyor. Bu destek verilirken evde bakım, ihtiyarlık aylıkları kesilmiyor. Bu sigorta desteği için herhangi bir prim yatırılması söz konusu değil.

Sigorta girişi 1999-2000-2001 ise bu habere hemen bakın! Emekli olma şansını kaçırmayın

Aman dikkat! SGK'da birikmiş paranız olabilir! Hesabınızı hemen kontrol edin!

Çeyiz düzecekler dikkat! Bu fırsatı kaçırmayın.. Bu destek sizi mutluluktan havalara uçuracak


Geri Dön