05 / 05 / 2024

Ev kiraları 3'e katlandı! Konut sektörüne savaş dopingi!

Ev kiraları 3'e katlandı! Konut sektörüne savaş dopingi!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle Antalya'daki emlak piyasasında dalgalanmalar yaşanıyor. Her iki ülke vatandaşlarının da talebinin yoğun olduğu Antalya'da kira bedelleri 3-4 kat arttı.



SAVAŞ FİYAT YÜKSELİŞİNİ TETİKLEDİ

Antalya'da salgın sürecinde inşaatların durması ve şehrin büyük göçle karşılaşmasının ardından fiyatların yükseldiğine dikkat çeken Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, kentte nüfusun yükselmesi ve fazla göçle beraber kiralık konut bulmanın zor hale geldiğini dile getirdi. 

Çağlar, "Son dönemlerde bu ülkelerden kente büyük göç oldu. Özellikle yabancı yatırımcıların kentten yoğun bir şekilde arsa konut alması ile piyasada ciddi artış var. Burada mağdur olan yerli halk. Kiralar ödenemez duruma geldi. Özellikle öğrenci ve yeni evlenecek vatandaşlarımız bu artışlardan en fazla mağdur olan kesim. Kart bastırıp ben emlakçıyım diye sokağa çıkanlar var. Ve bu durum insanların ciddi mağduriyetine sebep oluyor. İnsanları kandıranların önüne geçilmeli. Bununla alakalı devletimizin bir yasa çıkarması lazım. Avrupa'da olduğu gibi herkesin bir emlakçısı olmalı." açıklamasında bulundu.

Ev kiraları 3 e katlandı! Konut sektörüne savaş dopingi!

EV KİRALARI 3 KATINA ÇIKTI

Konyaaltı'nda gayrimenkul yatırım uzmanı olarak hizmette bulunan Serkan Senekçi, konuyla ilgili açıklamasında kira rakamlarına dikkat çekerek şunları söyledi: 

"Savaş öncesinde de Rus ve Ukraynalıların talepleri vardı. Ancak şu anda ev almak ya da kiralamak için 3-4 katı ilgi arttı. Sezonluk kiralamalar için, Antalya'da insanların evlerini boşaltıp yakınlarının evine taşınmaya başladı. Kiralar eşyalı evlerde özellikle 3'e katlandı. Konya altı ve Lara bölgesi özellikle savaş öncesi 2-3 bin lira olan daireleri, mülk sahipleri şimdilerde 8-9 bin liraya kiraya veriyor. Kiralamada 6 ya da 12 aylık peşin alınıyor. Bu geçici bir durum, Rus ve Ukraynalılar gidince eski fiyata dönmese de yarıya inecektir."


Geri Dön