25 / 05 / 2024

Ev kiralayacak öğrenciler dikkat!

Ev kiralayacak öğrenciler dikkat!

Endeksa.com, Kadıköy, Beşiktaş, Şişli ve Bakırköy‘deki kira bedellerini, güncel verilerini yayınladı. Bölgeler, İstanbul'da öğrenciler tarafından en çok tercih edilen 4 ilçe oldu.



Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com, Kadıköy, Beşiktaş, Şişli ve Bakırköy‘deki kira bedellerini ve güncel verileri açıkladı. Verilere göre, İstanbul'un kirası en pahallı evleri Beşiktaş'ta.

 

KADIKÖY'DE 2.688 TL

Ulaşım kolaylığı ve merkezi bölgelere yakınlığı nedeniyle İstanbul’da öğrencilerin en fazla tercih ettiği 4 ilçe Kadıköy, Beşiktaş, Şişli ve Bakırköy oldu. Verilere göre, Kadıköy’de ortalama kira fiyatı 2 bin 688 TL, bölgede en düşük kira bedelleri ise Acıbadem, Hasanpaşa, Koşuyolu, Bostancı, Merpenköy ve Sahrayıcedit'te.

 

BEŞİKTAŞ'TA 3.450 TL

Beşiktaş'ta ortalama kira bedeli ise 3 bin 450 TL, 1+1 evlerin kirası bin 924 TL'den başlıyor. İlçede en düşük kiralar ise Balmumcu, Ortaköy, Bostancı, Yıldız, Gayrettepe, Dikilitaş ve Abbasağa mahallelerinde isteniyor. 

 

ŞİŞLİ'DE 1.920 TL

Endeksa raporuna göre Şişli’de ortalama kira bin 920 TL. 1+1'lere bin 800 TL istenilen bölgede kirası bin 900 TL'nin altında olan semtler Mecidiyeköy, Kuştepe, Halide Edip Adıvar, Gülbahar, İzzetpaşa ve Mahmut Şevket Paşa.

 

BAKIRKÖY'DE 2.983 TL

Bakırköy'de ise ortalama kira bedeli 2 bin 938 TL. İlçede 1+1'lerin kirası bin 856 TL'den başlıyor. Bakırköy’de ortalama kirası 2 bin TL’nin altında olan mahalleler Zeytinlik, Kartaltepe, Cevizlik, Sakızağacı, Yenimahalle ve Osmaniye.


Geri Dön