28 / 04 / 2024

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Antalya'da bir ev sahibi kiracısını tahliye etmek için ikametgahını sildirdi. İşte ayrıntılar...



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlara bugün bir yenisi daha eklendi. Antalya'da bir ev sahibi kiracısı öğretmen Hasan Hüseyin Navruz'u ve ailesini evden tahliye etmek için 3 kez elektrik ve su aboneliklerini kendi adına alarak, kapattırdı ardından ikametgahını daireye alarak 4 kişilik ailenin kaydını sildirdi.

EV SAHİBİ KİRACISININ İKAMETGAHINI SİLDİRDİ!

Kiracı ve ev sahibi sorunlarından biri bugün Antalya'da gerçekleşti. 4 kişilik ailenin ikametgagını sildirerek, kendi ikametgahını kiracısının içinde bulunduğu eve alan eve aldırdı. 

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan 4 kişilik Navruz ailesi, 2 yıl önce Sedir Mahallesi'ndeki bir eve 1800 lira kira ile anlaşarak taşındı. 

İlk yılın tamamlanmasıyla kira artış oranıyla ilgili ev sahibi ile görüşen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hasan Hüseyin Navruz, 3 bin 250 lira kira bedelinde anlaştı. Aradan geçen süre zarfında 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremden sonra iddiaya göre Navruz'u arayan ev sahibi, kirayı 9 bin 500 lira yapmak istediğini, kabul etmiyorsa evi boşaltmasını istedi.

Kira artışını kabul etmeyen kiracı Navruz, anlaştıkları miktardan kirasını ödemeye devam etti. Sözleşme yenileme tarihi yaklaştığında Navruz ailesi yaşadıkları karşısında şaşkına döndü.

Ev sahibi, Navruz adına kayıtlı elektrik ve su aboneliğini kendi üzerine aldı. Navruz ise kira sözleşmesiyle giderek abonelikleri tekrar kendi adına aldı.

Ancak ev sahibi bu işlemi 2 kez yine tekrarladı. Bunun üzerine avukatıyla Antalya Su ve Atıksu İdaresi'ne başvuran Navruz, abonelik işleminin değişikliğine şerh koydurdu. Ancak elektrik aboneliğine müdahale edemeyen Navruz'un evinin elektriği kesildi.

Bununla yetinmeyen ev sahibi, son olarak nüfus müdürlüğüne evinin tapusuyla başvurarak Navruz ailesinin ikemetgahını adresten sildirip kendini kaydettirdi.

Şu an hiçbir yerde ikametleri bulunmayan Navruz ailesi, bu nedenle resmi kurumlarda işlem yapamıyor. Hasan Hüseyin Navruz, bu nedenle çocuğunu okula kaydettiremediğini, avukatına vekalet verirken bile zorlandığını söyledi.

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

''TAPU İLE İSTEDİĞİNİ YAPIYOR''

Yaşadıkları mağduriyetlerin artık sona ermesini isteyen Nevruz, ev sahibi için ''Yasal boşlukları kullanıp, evde ben oturmama rağmen tapuyla istediğini yapıyor.'' dedi.

Son olarak ikemetganın buradan sildirerek kendisini gösteren ev sahibine sitemlerini dile getiren Nevruz Sözleşmesinin devam ettiği halde ev sahibinin bunu yaptığını söyledi.

İkametgahının silinmesinden dolayı hiçbir resmi dairede işlem yapamadığını aktaran Nevruz: '' Avukatıma vekalet vermek istedim, daha önce ihtarname çekmemiş olsaydım veremeyecektim. Önceden adres kaydım olduğu için vekalet verebildim.

Resmi dairelerde işlem yapamıyorum, hatta çocuğumu okula dahi kaydettiremiyorum. Ben yetkililerden bu konuya el atmasını istiyorum. Bu eziyetlerin son bulması gerekiyor"  dedi. 

Kira artışı nasıl hesaplanır? Ağustos kira artış oranı ne zaman belli olacak? 

Kira zamları nasıl belirlenir? Ev sahibi ve kiracılar aman bu detaylara dikkat!

Geri Dön