06 / 05 / 2024

Ev sahibi olmak hayal mi oldu? Fiyatlar ne olacak?

Ev sahibi olmak hayal mi oldu? Fiyatlar ne olacak?

Türkiye'de ev fiyatları hızla yükselirken, pek çok vatandaş için konut sahibi olmak hayale dönüştü. Kısa süre içinde katbekat yükselen ev fiyatları ve kiralar için henüz çözüm üretilmedi. Geçim derdiyle karşı karşıya kalan vatandaşlar ise duruma tepki gösteriyor. 



İstanbul Şişli'de kendilerine mikrofon uzatılan kişiler, “Konut fiyatları ve kira bedelleri uçtu, bu konuda ne düşünüyorsunuz? Konut fiyatları ve kira artışlarında keyfi belirlemeler yapılıyor mu sizce? İktidarın bu alanda yeterli denetim yaptığına inanıyor musunuz?” sorularına cevap verdi. 

“ANCAK GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Fiyatları değerlendiren Esat Erdem, araştırma bile yapamadıklarına dikkat çekerek "Fiyatlar bizi o kadar çok aşıyor ki… Ev kiraları zaten yakıyor, konut fiyatlarını düşünmek bile istemiyoruz. Ancak geçinmeye çalışıyoruz bu dönemde. Yaptığımız tek şey bu. Evleri olan kişiler, evlerine kendileri değer biçiyorlar. Bununla ilgili denetimlerin yeterince yapılmadığını düşünüyorum. Herkes keyfi fiyat veriyor" diye konuştu. 

Ev sahibi olmak hayal mi oldu? Fiyatlar ne olacak?

“YETERLİ DENETİM OLSA BU KADAR ÇOK İNSAN, BU KADAR BÜYÜK SIKINTILAR YAŞAMAZ”

Melek hanım ise fiyatlarla ilgili olarak şunları söyledi: 

“Ben de ev sahibiyim (keyfi belirleme) böyle bir şey yapmadım, yapmayacağım. Hatta kiracım geçen sene eşini kaybetti, 2 çocuğu kaldı, bin lira kira veriyordu, 700 lira vermesini istedim. Ama herkes benim gibi inisiyatifli olamayabiliyor. Açgözlülük var. Çok siyasetten anlamam ama yeterli denetim olsa galiba bu kadar çok insan, bu kadar büyük sıkıntılar yaşamaz.”


Geri Dön