06 / 05 / 2024

Ev sahibi olmak hayal mi oldu? Fiyatlar ne olacak?

Ev sahibi olmak hayal mi oldu? Fiyatlar ne olacak?

Türkiye'de ev fiyatları hızla yükselirken, pek çok vatandaş için konut sahibi olmak hayale dönüştü. Kısa süre içinde katbekat yükselen ev fiyatları ve kiralar için henüz çözüm üretilmedi. Geçim derdiyle karşı karşıya kalan vatandaşlar ise duruma tepki gösteriyor. 



“KEYFİ BELİRLEMELER YAPILIYOR, DENETİM DE YOK”

Fiyatları değerlendiren Nahide Güven ise ne ev alabileceklerini ne kirada oturabileceklerine vurgu yaparak "İnanın 5 bin liradan aşağın ev yok Şişli bölgesinde. Kesinlikle keyfi belirlemeler yapılıyor. Yeterli denetim yapıldığını da düşünmüyorum. Her şey ortada" şeklinde konuştu.

Ev sahibi olmak hayal mi oldu? Fiyatlar ne olacak?

“6 AY ÖNCE ASKERE GİTTİM, BUGÜN GELDİM, KİRALAR 2-3 KATINA ÇIKMIŞ”

Muhammed Emin ise konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: 

“6 ay önce askere gittim, şimdi askerden geldim ve her şeyin fiyatı 2-3 katına çıkmış. Oturduğum semtteki ev kiraları da 2-3 katına çıkmış. (Kiralar) 2 bin liraydı ben 6 önce askere gittiğimde, şimdi 5-6 bin lira. 3 bin liralık ev gerçekten oturulamayacak düzeyde… Düzen nereye gidecek bilmiyorum… Kesinlikle keyfi belirlemeler yapılıyor. Ev sahibi doların arttığını görüyor, TL'nin düştüğünü görüyor, zaten bir geliri var, ‘neden daha fazla olmasın' mantığında. Kimse kimseyi düşünmüyor bu zamanda. İktidarın kesinlikle yeterli denetimi yaptığına inanmıyorum, kendi cebini dolduruyor. Yandaşlar kazanıyor, halk da, ‘nasıl geçiniriz, kirayı nasıl öderiz' derdine düşüyor.”


Geri Dön