04 / 05 / 2024

Ev sahibi ve kiracı davaları patladı!

Ev sahibi ve kiracı davaları patladı!

Konut piyasasında azalan arz ve enflasyonun üstünde yükselen kira fiyatları, mahkemelerde kiracı- ev sahipleri davalarında patlamaları getirdi. Sektör temsilcileri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu, koşullar değişmezse fiyatların düşmeyeceğine dikkat çekildi.



Şirketlerde uyarlama, bireyselde tahliye önde

Avukat Hanife Emine Kara, bu süreçte kira tutarlarının yeniden uyarlanması talepli davaların, çoğunlukla ticari amaçlı kiralamalara ilişkin sözleşmeler için ve bu sözleşmelerin tarafı şirketler arasında görüldüğünün altını çizdi. Buna karşın kira alacağı, tahliye talepli icra takip dosyaları ve bağlı olarak açılan davaların ise daha çok ev kiralamaları sebebiyle olduğunu dile getiren Kara, “Bu da tüzel kişilerden ziyade bireysel kişiler arasında daha yoğunluklu olarak görülmekte” diye konuştu.

Ev sahibi ve kiracı davaları patladı!

Ne yapılması gerekiyor?

-5. senesini doldurmuş kiracıların konut sahipleri ile ortak bir noktada buluşmaları tavsiye ediliyor. Aksi takdirde kira tespit davası 2 sene devam etse de bir yükseliş çıkacak.

-5. yılını doldurmamış olanlarda ise TÜFE 12 aylık ortalamasından taviz vermemesi öneriliyor. Fakat kiracı mülk sahibinin sürekli aramasından rahatsız oluyor, çeşitli yollarla tahliye tehdidi ile yaşamak istemiyorsa TÜFE ve enflasyon arasında bir yerde uzlaşma da verilen tavsiyelerden.

Ocak 2022 kira artış oranı 3 maddede tüm detaylarıyla!

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!

Ev sahibi kiraya ek artış isteyebilir mi?

Yüzde 50 zam isteyen ev sahibine hayır denebilir!

Türkiye'den tarihi rekor! 6 kattan fazla arttı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere 2 yeni son dakika müjdesi!

Bitcoin'de 2022 yılında neler olacak?


Geri Dön