05 / 05 / 2024

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! 2 bin TL olan kira 10 bin TL'ye yükseltilebilir mi? 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! 2 bin TL olan kira 10 bin TL'ye yükseltilebilir mi? 

Geçtiğimiz sene kira zammına yüzde 25 artış sınırının getirilmesinin ardından, ev sahibi ile kiracıların anlaşmazlıkları arttı. Peki kira zammı nasıl yapılır? 



Tamer Heper, okuyucusunun durumu için kuvvetle muhtemel olarak, görünenin dönem sonu gelmiş ise yüzde 25’lik zammı yapıp yollayacağını vurguladı. Yani bu durumda kiranın 2 bin 500 lira olacağını aktaran Heper, "‘2 bin 500 TL de düşük kaldı ben daha yüksek ödeyeyim de ihtilaf çıkmasın’ derse bu onun tercihi olur" ifadelerini kullandı. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! 2 bin TL olan kira 10 bin TL ye yükseltilebilir mi? 

Tamer Heper, konut sahibinin bu tarihlerde tespit davası açması halinde kira süresinin 5 seneyi aştığı için mahkemece yeni dönem rayiç kirasının da belirlenebileceğini gündeme getirdi. Bu şekilde görüş belirten meslektaşlarının olduğunu aktaran Heper, kendisinin aksi görüşte olduğuna dikkat çekti. 

Heper, söz konusu yazısını "Kira bedellerini yüzde 25 ile sınırlayan yasa maddesi içinde böyle bir ayrım yok. 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında kira bedellerine yüzde 25 zam yapılır denildiğine göre artık üç yılı, beş yılı ayırmamıştır, görüşüm budur" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Emlak Konut GYO - THY Yenişehir Evleri 2. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı!

Garanti BBVA'dan 1.000 TL bonus kazanmak için son 3 gün! Bu kampanyayı aman kaçırmayın! 

Dubleks çelik ev fiyatı ne kadar? 242 metrekare çelik ev kaç TL?


Geri Dön