10 / 05 / 2024

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Asgari ücret sonrası yüzde 30 zam yolda

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Asgari ücret sonrası yüzde 30 zam yolda

Hem ev sahibi hem de kiracılara kötü haber! Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam sonrasında aidatlara da zam gelmesi bekleniyor. İşte şehirden şehire, bölgeden bölgeye değişiklik gösteren aidat ücretlerinde son durum...



Son dönemde adeta kiralarla yarışan aidat ücretlerine bir zam daha geliyor. Asgari ücrete gelen yüzde 34'lük zam sonrası hem site hem de konut aidatlarında en önemli gider kalemi olarak gösterilen personel maaşlarında da yükseliş oldu.  Personel maaşlarındaki artışın konut aidatlarına eklenmesi gündemde. Asgari ücretin Temmuz ayında 11 bin 402 TL olmasıyla birlikte benzer artışın da aidatlarda olacağı belirtiliyor. Yani aidat tutarına ortalama yüzde 30  zam geleceği tahmin ediliyor. 

KONUT AİDATLARI NE KADAR?

Şehirden şehire, şehirler içinde de bölgeden bölgeye değişiklik gösteren aidatlar, en düşük 200 TL'den başlarken binlerce TL'ye kadar çıkabiliyor. Show Haber'e konuşan bir vatandaş "200 TL'ydi, 550 TL oldu, 900 oldu ve en son 1400 TL oldu. Artık 2000 veya 2500 TL olur" diyerek gelen zamlara sitem etti.

BEŞİKTAŞ VE ŞİŞLİ İLK SIRADA

100 metrekare bir daire için ödenen ortalama aylık aidatlar incelendi ve bu inceleme sonunda en yüksek aidat ödeyen ilçelerin Beşiktaş ve Şişli olduğu görüldü. Bu ilçeleri Kadıköy, Sarıyer ve Ataşehir takip etti. Böylelikle ilk 5 sırayı İstanbul'un ilçeleri almış oldu. Beşiktaş'ta 100 metrekare bir eve ödenen aidatın ortalama 3 bin TL civarında olduğu öğrenildi.

EV SAHİBİ VE KİRACILAR DİKKAT!

Ayrınca sektör temsilcileri, yılda birkaç kez zamlanan aidatlar için ev sahibi ve kiracılara uyarılarda bulunuyor. Fahiş artış yapmak isteyenlere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, yüzde 30'dan fazla zam için itiraz yolunun açık olduğu söylüyor.

Son Dakika! İzmir'de korkutan deprem; Kandilli Rasathanesi'nden açıklama geldi

Bakan açıkladı: 24 Haziran'da Osmangazi Köprüsü'nden 111 bin 770 araç geçti

Kurban Bayramı öncesi kıyma çektirme fiyatına yüzde 100 zam; İşte yeni fiyatı


Geri Dön