27 / 04 / 2024

Ev sahipleri aman dikkat! Bakın kira sözleşmesiyle neleri kabul etmiş oluyorsunuz?

Ev sahipleri aman dikkat! Bakın kira sözleşmesiyle neleri kabul etmiş oluyorsunuz?

Yüzde 25 kira zammına isyan eden ev sahipleri sıkıntılarını sosyal medya üzerinden sık sık dile getiriyor. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil'den kira sözleşmeleri ile ilgili çarpıcı bir paylaşım geldi. İşte o paylaşım...



Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki yüksek gerilim gündemden düşmezken hem kiracılar hem de ev sahipleri yaşadıkları mağduriyetleri sosyal medya hesapları üzerinden dile getiriyor.

Ev sahibi kiracı savaşı devam ederken yaşanan bu durum da giderek daha da içinden çıkılamaz bir durum aldı. 

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken 6 bin 14 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı, https://twitter.com/bilgiler_hukuki X sosyal medya hesabından kira sözleşmeleri ile ilgili çarpıcı bir paylaşım yaptı.

Paylaşımında "Ev sahibisiniz ve evinizi kiraya verdiniz. Borçlar Kanunu’na da hiç bakmadınız." diyen Hukukbil, kira sözleşmesiyle neleri kabul edildiğini tek tek açıkladı. 


Hukukbil tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:

Ev sahibisiniz ve evinizi kiraya verdiniz. Borçlar Kanunu’na da hiç bakmadınız. Bakalım kira sözleşmesiyle neleri kabul etmiş oluyorsunuz?

-Son yapılan ve uzatılan düzenleme ile kiranızı en fazla %25 oranında arttırabilir. Hiçbir sebep yokken 12 yıldan önce tahliye davası açamazsınız.

-Evime ihtiyacım var taşınacağım dediniz kiracı çıkmadı dava yoluna başvuracaksınız velev ki evden çıktı 3 sene boyunca başkasına kiralayamayacaksınız.

-Hızla artan enflasyonla birlikte kira bedeli aidat bedelinin bile altında kalacak ama kirayı 5 yıl geçmeden rayiç değerine getiremeyeceksiniz. 

-Evinizi satmak isteyeceksiniz haftanın belli günlerinde ev gösterilecek ev satılsa dahi eski kiracı evi tahliye etmek zorunda olmayacak.

-Kiracı evde çıkan en ufak tadilat işinde sizi arayacak ücreti kiradan düşelim mi diye soracak. Yapılan işin ücretini ev sahibi mi öder? Kiracı mı öder? diye araştırma yapacaksın ama kiracı kirayı düşüp gönderecek. 
 
-Kısacası başım ağrımasın diyorsan koşulları  ve sözleşmeyi iyi değerlendir. Nimet-Külfet değerlendirmesi yap ona göre evini kiraya ver.

 

 

 

 

Koçarslan kardeşlerin miras kavgası kızıştı: Babadan miras kalan 108 milyon TL'lik 3 gayrimenkul satılıyor!

Finans uzmanı borsa yatırımcılarını uyardı: Bundan sonra hisse seçimi kritik olacak!

Dikkat! Borsada küçük yatırımcı silkelenme riskiyle karşı karşıya


Geri Dön