10 / 05 / 2024

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?



Avukat Yaşar Öksüz, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında zorunlu tadilatın kiralanan taşınmazdaki yaşamın devam edebilmesi için mutlaka yapılması gereken işlemler sonrasında ortaya çıkan masraflar olduğuna dikkat çekti. 

Açıklamasında "Elektrik tesisatı, su tesisatı ve doğal gaz hattından kaynaklanan masraflar zorunlu masraflar arasındadır. Zorunlu tadilat masrafları, kiralananın kullanımını temin etmeye yönelik olduğu için kural olarak ev sahibine aittir" ifadelerini kullanan Yaşar Öksüz, tarafların kira sözleşmesi ile bu durumun aksine karar verebileceğini, bu şekilde bir durum söz konusuysa da tadilat masraflarından kiracının sorumlu olacağını belirtti. 

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

"Zorunlu tadilat masrafları kural olarak ev sahibine aittir. Ev sahibinin bu borçlardan sorumlu olabilmesi için kiracı tarafından usule uygun olarak bilgilendirilmesi gerekir. Ev sahibinin bu masrafları karşılamaması durumunda kiracı, zorunlu masrafları yapıp ortaya çıkan masrafı ev sahibinden talep edebilir" açıklamasında bulunan Avukat Yaşar Öksüz, bu tür durumlarda vekaletsiz iş görme hükümlerinin uygulandığı, yapılan masrafların zorunlu olması gerektiğini ve kiracının lüks masrafları konut sahibinden isteyemeyeceğini dile getirdi. 

“Kiralanan taşınmazda yapılması gereken zorunlu tadilatların ev sahibine bilgi verilerek yapılması gerekir” açıklamasında bulunan Öksüz, haber vermeden yapılan tadilatlarda ev sahibinin masraflardan sorumlu olmasının mümkün olmadığına dikkat çekti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ticaret Bakanlığı dış ticaret beklenti anketini açıkladı!

Sağanak yağış hayatı felç etti! Düzce'de 1 ev yıkıldı, Kastamonu ve Samsun'da ise evler tahliye edildi!


Geri Dön