29 / 04 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılara şok! Bu detaylara dikkat edin! 

Ev sahipleri ve kiracılara şok! Bu detaylara dikkat edin! 

Yeni mal sahibi olanların, kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin ve mağdur durumda olan kiracıların hakları merak ediliyor. Avukat Zuhal Akbel, konuyla ilgili konuştu. İşte ev sahipleri ve kiracıların dikkat etmesi gerekenler...



Son dönemde yeni kiralanan konutlar için talep edilen kira bedelleri ile mevcut kiracıların oturduğu gayrimenkullerdeki kira tutarları arasında ciddi bir uçurum yaşanıyor. 

Konut arzının azalması sebebiyle kiralık konut fiyatları fahiş rakamlara ulaştı. Bu durum hem ev sahiplerini hem de kiracıları zor duruma sokuyor. Yalnızca kira ile geçinen konut sahipleri, piyasa şartlarının altında kalan kira tutarları sebebiyle geçinmekte zoruluk çekerken, yeni kiracılar ise fahiş kira bedelleri yüzünden bütçelerine uygun konut bulamıyor. 

Ev sahipleri ve kiracılara şok! Bu detaylara dikkat edin!  

Yalnızca kiracıların değil, ev sahiplerinin de mağdur olduğu bu süreçte mal sahipleri ve kiracıların büyük çoğunluğu ise devlet tarafından sağlanan desteklerden habersiz durumda. Posta'dan Serpil Dokurel'in haberine göre; avukat Zuhal Akbel, yeni mal sahibi olanların, kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin ve mağdur durumda olan kiracıların haklarını anlattı. 

İşte yeni mal sahibi olanların, kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin ve mağdur durumda olan kiracıların hakları...


Geri Dön