10 / 05 / 2024

Ev sahiplerinin kira oyunu bitmiyor! Yazlığı olanlar kışlık evini kiraya veriyor!

Ev sahiplerinin kira oyunu bitmiyor! Yazlığı olanlar kışlık evini kiraya veriyor!

Ev kiralarındaki yükselişler, yazlığı olan ev sahiplerinin harekete geçmesini sağladı. Yüksek kira geliri elde etmek isteyen mülk shaipleir, oturdukları evi kiraya vererek kış aylarını yazlıklarında geçirmek için hazırlık yapıyor... 



Mülk sahiplerinin yazlıklara taşınmasının yanı sıra uzaktan çalışmak isteyenlerin de yazlıkları tercih ettiğine dikkat çeken uzmanlar, Kovid-19 pandemisiyle beraber artan değer haline gelen yazlıklara talebin gitgide çoğaldığını vurguluyor. 

Yeni Şafak'tan Mehmet Ali Parto'nun haberine göre; İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut sahiplerinin kâr elde etmek için yazlıklara taşındığına ve oturduğu evi kiraya verdiğine dikkat çekerek, "Bizim ev sahiplerinin fırsatçılık konusunda kimse eline su dökemez. Bu eskiden de yapılıyordu. Günümüzde daha da çok çoğaldı. Merkezdeki ev fiyatları çok yükseldi" ifadelerini kullandı ve tamamen yzlığa taşınan konut sahiplerinin olduğunu aktardı. 

Ev sahiplerinin kira oyunu bitmiyor! Yazlığı olanlar kışlık evini kiraya veriyor! 

Daha önce sadece 1-2 ay gidilen yazlıkların artık 12 ay boyunca dolu olduğunu ifade eden Aşa, mülk sahiplerinin hem faturalarının düştüğüne hem de kira geliri elde ettiklerine vurgu yaptı. "Ev sahiplerinin hem faturaları düşüyor, hem de kira geliri elde ediyorlar. Hatta şehrin merkezinde kiraladığı evi tekrar kiraya verip yazlık tutanlar bile var" diye konuşan Aşa, bu nedenle yazlık bölgelerdeki kiraların da son dönemde iyice yükseldiğini belirtti. 

İstanbul’daki arsa yatırımcılarının, kentte gayrimenkul fiyatlarının hızla yükselmesinin ardından birikimlerini enflasyona karşı koruyabilmek amacıyla rotalarını Tekirdağ'a çevirdiği belirlendi. Gayrimenkul uzmanı Fatih Karatepe, Tekirdağ’da son yıllarda arsa ve tarla yatırımlarında yükselişlerin kaydedildiğini aktardı ve İstanbul’da rakamların zirve yapmasından sonra yatırımcıların radarına Tekirdağ’ı aldığına dikkat çekerek, "Hem fiyatların İstanbul’un çok gerisinde olması hem mega kente çok yakın konumda bulunması hem de turizmden sanayiye birçok alanda öne çıkması nedeniyle arsa ve tarla yatırımcılarının Tekirdağ’a ilgisi katlanarak artıyor" şeklinde konuştu. 

Ev sahiplerinin kira oyunu bitmiyor! Yazlığı olanlar kışlık evini kiraya veriyor! 

Geçtiğimiz senenin ilk yarısında Tekirdağ’da 13 bin 399 olan satış adedinin 2022 Ocak-Haziran döneminde 23 bin 94’e yükseldiğini dile getiren Kartepe, "Yani Tekirdağ’da arsa ve tarla satışları yılın ilk yarısında yüzde 72,4 arttı" açıklamasında bulundu. 

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Yabancıya konut satışı Haziran'da rekor kırdı! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı?

Ev fiyatları rekora koşuyor! Konuta en çok talep gösteren kitle belli oldu!


Geri Dön