27 / 04 / 2024

konut kiraları düşecek mi

konut kiraları düşecek mi

Ev kiralarındaki yükselişler, yazlığı olan ev sahiplerinin harekete geçmesini sağladı. Yüksek kira geliri elde etmek isteyen mülk shaipleir, oturdukları evi kiraya vererek kış aylarını yazlıklarında geçirmek için hazırlık yapıyor... 

Dövizdeki düşüş konut kiralarını nasıl etkileyecek?

Türk Lirası'nın değer kazanması ile beraber başta öğrenciler olmak üzere milyonlarca vatandaş konut kiralarında düşüş yaşanmasını bekliyor. 

Ev sahiplerinin kira baskısı artıyor!

TV100 köşe yazarı Mustafa Zafer, bugünkü köşe yazısında ev sahiplerinin kiracılar üzerindeki baskısını kaleme aldı.

Ev sahiplerinden kiracılara tahliye baskısı!

Son günlerde artan kira ücretleri nedeniyle ev sahiplerinin zam teklifini kabul etmeyen kiracılara tahliye için mobbing uygulandığı ortaya çıktı. 

Asgari ücret kiraya yetmiyor!

Üniversite öğrencilerin barınma sorunu devam ederken çalışan kesim de kira ödemekte bir hayli zorlanıyor. Ülkenin yüzde 65'si kira ödemelerinde zorluk çekiyor.

Yükselen kiralar fırsatçıları harekete geçirdi!

Kira ücretlerine gelen zamlarla birlikte ülke genelinde ev sahiplerinin kira fırsatçılığı başladı. Bazı ev sahipleri kiracılarına yükselen kiralar nedeniyle çıkmaları yönünde baskı uyguluyor. 

Konut kiraları cep yakıyor!

Türkiye'de kiralık ev bulmak her geçen gün daha da zor hale gelirken bazı illerde kiralar geçtiğimiz seneye göre yüzde 40 oranında yükseldi. Peki, kiraların bu kadar artmasındaki sebep ne? TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, konuya ilişkin konuştu.

Kiralık ev fiyatları uçtu!

Kovid-19 salgını nedeniyle okulların bir süredir kapalı kalmasından dolayı öğrenci şehirlerinde pek çok daire boş kaldı. Şimdi ise örgün eğitimin başlayacağının açıklanmasının ardından boş konut bulmak zorlaştı.

Yüz yüze eğitim gayrimenkul sektörünü canlandıracak! 

Aylık 40 milyon sayfa görüntülenme sayısı ve 7,5 milyon ziyaretçi rakamıyla emlak seri ilan sektöründeki lider platform Emlakjet Temmuz 2021 emlak verilerini yayınladı. 

Yüz yüze eğitim kiralık ev stokunu eritti!

Yüz Yüze eğitimin başlayacağının belirtilmesiyle kiralık ev stokunda azalma meydana geldi. Emlakçılar öğrencilerin kiralık ev bulmakta zorlandığını dile getirdi. 

Ev kiraları hızla yükseliyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, ülkemizde artan enflasyon oranları ve TL'nin son yıllarda değer kaybetmesinin konut ve kira fiyatlarını olumsuz etkilediğini ve bütçeye uygun kiralık ev bulmakta zorluk yaşandığını değerlendirdi.

Ev fiyatlarına kentsel dönüşüm zammı!

Kovid-19 salgını, deprem, yangın ve sel gibi süreçlerde insanların birbirine destek olması gerekirken, bu dönemlerde ihtiyaç olan her şeye zam yapmakta bir ritüel haline geldi. 

Kiralık ev fiyatlarına yüz yüze eğitim dopingi!

Üniversitelerin, Eylül ayından itibaren yüz yüze eğitime geçmesi hedefleniyor. Bu sebeple öğrenciler de ev ve yurt aramaya başladı. Fakat artık kiralık konut bulmak oldukça zorlaştı.

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Konut fiyatları düşecek mi? Yeni ev almak isteyenler dikkat!

Bu sene konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili çarpıcı bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Ev almak isteyenler aman dikkat! Konut fiyatları düşecek mi?

Bundan birkaç yıl önce insanların otomobilini satıp, üzerine biraz dolar-altın borçlanıp konut alabildiğini belirten Murat Ali Calman sadece 1 yıl sonra eski normale dönüleceğini söyledi. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

2024 yılına girilmesiyle birlikte vatandaşlar özellikle konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatları ne olacak?

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği de pek çok kişi tarafından merak ediliyor Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaparak, fiyatların dolar bazında sert düşüşünün kaçınılmaz olduğunu söyledi.

2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Son iki senede yüksek enflasyona paralel olarak konut fiyatlarında devasa artışlar yaşandı. Peki 2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Konut fiyatları düşecek mi? Kirada yüzde 25 sınır kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz sinyali verdi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide hayata geçirilen adımlar, enflasyonla mücadele ve konut kiraları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

konut kiraları düşecek mi Haberi

konut kiraları düşecek mi

Türkiye’de yaklaşık 600 bin yazlık mevcut. Yazlık sahiplerinin yanı zamanda ülkenin çeşitli yerlerinde konutları da bulunuyor. Kışı evlerinde geçiren, sıcak havalarda ise yazlıklarına giden mülk sahipleri, artan kiraları fırsat haline getirmek için harekete geçti. Yüksek kira geliri elde etmek isteyen konut sahipleri, oturdukları evlerini kirya vermeye başladı ve kışı yazlıklarda geçirmeye karar verdiler. 

Emlakjet tarafından yapılan araştırmanın verilerine göre, yazlık evde kalanları oranı geçtiğimiz seneye göre 4 puan yükseldi ve yüzde 50 oldu. Konut sahipleri yazlıklara taşınarak hem şehirlerin gürültüsünden uzaklaşıyor hem de yaşam maliyetlerini zaltabiliyor. Uzmanlar 1980’lerde popüler olan ve 2000'lerde de elden çıkarılmak istenen yazlıklara son zamanlarda talebin yükseldiğini belirtiyor. 

Mülk sahiplerinin yazlıklara taşınmasının yanı sıra uzaktan çalışmak isteyenlerin de yazlıkları tercih ettiğine dikkat çeken uzmanlar, Kovid-19 pandemisiyle...