18 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı? Bakan Derya Yanık peş peşe açıkladı!

Evde bakım maaşı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı? Bakan Derya Yanık peş peşe açıkladı!

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağı gündemden düşmüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahiplerine verilen evde bakım maaşı alanlara ikramiye verilip, verilemeyeceği araştırılıyor.



NİSAN AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli bireyler ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için bu ay toplam 2 milyar 432 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara aktarmaya başladıklarını bildirdi.

Evde bakım maaşı her ayın 15 ile 30'u arasında hesaplara yatırılırken ödeme tarihleri şehirlere göre değişkenlik gösteriyor.

Evde bakım maaşı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı? Bakan Derya Yanık peş peşe açıkladı!

Bakan Yanık, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı'nın 3.336 TL'den 4.336 TL'ye yükseltildiğini bildirerek, "Bakıma ihtiyacı olan engelli bireyler ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 432 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara aktarmaya başladık. Bu ay 568 bin insanımız Evde Bakım Yardımından faydalanıyor. Ödemelerin tüm engelli bireylerimize hayırlı olmasını dilerim. Engellilik alanındaki Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzun hiç kimseyi geride koymadan toplum vizyonu ile ilerleyerek, engellilerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın toplumsal hayatın her alanına aktif ve bağımsız bir biçimde katılmak olduğunu da söylemek istiyorum" dedi.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI E-DEVLET

BİM’de yüzlerce üründe bayrama özel indirimler! Derin çelik tencere 260 TL, kavurma sacı 179 TL, yuvarlak tencere 27,50

Herkes altını konuşurken o maden öyle bir atak yaptı ki! Bir ayda yüzde 30 değer kazandı! 24 yıl sonra ilk kez...

İpotekli konut satışlarında büyük düşüş! TÜİK’ten çok konuşulacak istatistik!

Geri Dön