03 / 05 / 2024

Evi olmayanlara müjde! Evsiz kimse kalmayacak! Arsayı devlet verecek evi vatandaş yapacak!

Evi olmayanlara müjde! Evsiz kimse kalmayacak! Arsayı devlet verecek evi vatandaş yapacak!

TOKİ hazırlıkları sürerken ülke bütününde altyapılı arsa satışı başlayacak. Evi olmayan vatandaş tek parselde kendi evini yapabilecek veya talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. İşte detaylar…



VATANDAŞ İSTERSE YAPABİLİR
Arsa projesi ile ilgili verilen talimatlar üzerine Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ ise çalışmalarına devam ediyor. Arsanın yerine ve metrekare oranlarına göre fiyatlar hesaplanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı halka konut tiplerini seçmeleri için projeler çalışacak. Fakat vatandaş da imar planına uygun projesini hazırlayıp, ruhsatını alarak evini yapabilecek. İhtiyaca ve isteğe göre arsa sayısının belirlenmesi düzenlenirken, düzenli satış yapılması isteniyor.

PROJELER SÜREKLİ OLACAK
Daha önce sosyal konutun yanında Hazine arazilerini de uygun ödeme koşulları ile satışa çıkaracaklarını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Sürekli olarak arazi üretimi yapılarak, talep edilen yerlerde çalışmalar an be an devam ediyor olacak. Şehirlerin ihtiyacını karşılama isteğiyle sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Evi olmayanlara müjde! Evsiz kimse kalmayacak! Arsayı devlet verecek evi vatandaş yapacak!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 4 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.23'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,25 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1021 Türk Lirası değerinde.

Otomobil almayı düşünenler buraya! Volkswagen Golf fiyatları ne kadar oldu? İşte 4 Ağustos fiyat listesi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten altını olanlara müjde! Elinizdeki altın bu şekilde değerlendi

Akaryakıt fiyatlarına indirim geldi mi? Herkes buna kilitlendi! BP, Opet, PO, Total 4 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları

 

 


Geri Dön