10 / 05 / 2024

Evini yenilemek isteyenler müjde! Aile Bakanlığı duyurdu! Dar gelirli vatandaşlara 300 bin TL'lik destek verilecek!

Evini yenilemek isteyenler müjde! Aile Bakanlığı duyurdu! Dar gelirli vatandaşlara 300 bin TL'lik destek verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında dar gelirli vatandaşlara destek ödemesi yapıyor. Peki, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programından kimler faydalanacak? İşte detaylar...



Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara betonarme ev yapım yardımı, evlerinin bakım-onarımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak destek yapılıyor.

18 yaş üstü aile bireyi TC Kimlik Kartı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılarak Mütevelli Heyetince belirlenmektedir. 

Evini yenilemek isteyenler müjde! Aile Bakanlığı duyurdu! Dar gelirli vatandaşlara 300 bin TL lik destek verilecek!

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 senesi için 2.835,60 TL) olmakla birlikte yaşlılık, tek ebeveynli aile, engellilik, dul  olma gibi özel şartlardan herhangi birine  haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin  veya ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartı aranmaktadır.

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 35.000-100,000-TL arası, prefabrik ev yapımlarında 200.000-TL, betonarme ev yapımlarında 300.000-TL’ye kadar destek sağlanıyor.
 

Yeni BİM kataloğu açıklandı! Elektrikli bisiklet, televizyon, süpürge geliyor! BİM kataloğu 31 Mart 2023 fiyat listesi


Geri Dön