29 / 04 / 2024

EYT başvurusu kabul edilmeyenler için yeni gelişme! SGK atağa geçti

EYT başvurusu kabul edilmeyenler için yeni gelişme! SGK atağa geçti

EYT ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilk günden bugüne yoğun bir süreç devam ediyor. Yasanın aradığı şartları sağlayanlar emekli maaşlarını aldı. Ancak SGK’da emekliliği onaylanmayan, başvurusu iptal edilen binlerce dosya da mevcut. İşte tüm detaylar...



EYT konusu gündeme geldiği günden bu yana, sigorta girişi ile ilgili pek çok soru gündemde. Yasanın aradığı şartları sağlayanlar çoktan emekli maaşlarını alıyor. EYT emekliliği için başvuru yapanlar arasında öyle kişiler var ki, şartları sağladığı halde dosyaları iptal edilebiliyor.

Emekliliği onaylanmayan o dosyalar ile ilgili detayları TGRT canlı yayınında anlatan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz iptal edilen o başvurular ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. İşte tüm detaylar...

Geçmişte sigorta girişi yapılmış ama prim ödemesi devamlı olarak yapılmayan kişilerin başvuru sürecindeki durumunu değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Yılmaz, “Bunda mevzuat açısından aykırı bir durum yok ama bunun ispat yükümlüğü sigortalıya ve işverene yükleniyor. Nedeni, sadece sigorta başlangıcını yapıp bunun üzerinden orda fiilen ve bedenen çalışmayıp da sadece evrak üzerinde ileride bir gün emekliliğim olsun, sigorta başlangıcım olsun diye bu yapılıyorsa bununla ilgili genelgede açık madde var. Bu maddeye istinaden Sosyal Güvenlik Kurumu bu türdeki dosyaların iptalini veriyor.” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön