12 / 05 / 2024

EYT bekleyenlere müjde! EYT ile kimler emekli olabilecek? Bakan Bilgin açıkladı!

EYT bekleyenlere müjde! EYT ile kimler emekli olabilecek? Bakan Bilgin açıkladı!

Milyonlarca kişi EYT’nin kimleri kapsayacağını merak ediyor. EYT’den kimler yararlanabilecek?  Kimler EYT emeklisi olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, o çok merak edilen sorulara açıklık getirdi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  son dönemin en fazla tartışılan konularından Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Habertürk TV’nin canlı yayınına katılan Bakan Bilgin, kamuoyunda merak edilen konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET MEMNUN ETTİ Mİ?

Bakan Vedat Bilgin, dün açıklanan asgari ücret zammına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Sendikaların iyi oldu demesini beklemek doğru değil. Türk-İş açlık sınırını daha önce 7 bin 785 lira olarak açıklamıştı. Bu bilimsel olmayan tespitler üzerine yapılmış bir çalışma. Sendikalar taleplerini güçlendirmek için böyle şeyler yapabiliyorlar. Ama kamuoyunun bunu böyle algılaması oldukça sorunlu oluyor. Kendi pozisyonlarını güçlendirmek için yaptıkları açıklamalar sorunu güçleştiriyor. Sokağın beklentisi ile işçilerin meseleye bakışı farklı” değerlendirmesinde bulundu.

EYT bekleyenlere müjde! EYT ile kimler emekli olabilecek? Bakan Bilgin açıkladı!

Açlık sınırı, yoksulluk sınırı gibi tartışmaların büyük çoğunluğunun bilim dışı olduğu yorumunu yapan Bakan Bilgin, “ Bizim belirlediğimiz asgari ücret işçilerin büyük çoğunluğu tarafından makul bulunmuş, değerli bulunmuştur. Bugünkü şartlarda verilebilecek asgari ücrettir. Şimdi enflasyon ve kur sabitlenmiş durumda. Enerji fiyatlarında yükseliş yok, hatta bir miktar düşüş var. Asgari ücretin yükselmesinin bütün fiyatlara yansıyacağını söylemek mümkün değil. Bu artış enflasyonu sınırlı derecede etkiler” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön