12 / 05 / 2024

EYT ile ilgili flaş detay! 1 Ocak'ta 62 bin lira olabilir

EYT ile ilgili flaş detay! 1 Ocak'ta 62 bin lira olabilir

Gündemin en önemli konularından EYT'de vatandaşlar son durumu takip etmekte. Uzmanlar, EYT konusunda önemli bir uyarılar yapıyor. Şimdi de EYT ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...



Haber Global’de yer alan habere göre vergi uzmanı Murat Bal, askerlik borçlanması, doğum borçlanması, Bağkur ihyası, yedek subayların yedek subaylık okulunda geçen süreleri ve avukatlık stajı gibi borçlanmaların yapılabildiğini belirtti.

1999 ÖNCESİ ASKERLİK BORÇLANMASI
Ancak bu noktada ödemenin ne zaman yapıldığı ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir detay var. Örneğin askerlik borçlanması olan bir vatandaş, 1 Ocak 2023'ten önce ödeme yaparsa günlük 69 lira, toplamda 37 bin 963 lira ödeyecek. Fakat bu kişi ödemesini 1 Ocak'tan sonra yaparsa bu rakam, asgari ücrete gelen zam oranında artacak.

Hesaplamaları tablo üzerinde de gösteren vergi uzmanı Bal konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Örnek olarak 550 gün askerliğin borçlanmasının hali hazırda ne kadar olduğuna dair de çıkardık buraya rakamları. Yüzde 65 oranında artışa göre askerlik borçlanması gördüğünüz gibi 62 bin 711 liraya çıkıyor. Halbuki 37 bin 963 liraydı. Yani yüzde 65 bir artış olursa eğer asgari ücrette o zaman rakamlar çok ciddi şekilde artıyor." ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön