11 / 05 / 2024

EYT mensuplarına şok haber! Tarih yine ötelendi!

EYT mensuplarına şok haber! Tarih yine ötelendi!

EYT’den emekli olmayı bekleyen yaklaşık 2,5 milyona yakın kişi için yeni bir öteleme haberi geldi. Deprem nedeniyle TBMM’nin 28 Şubat’a kadar çalışmalarına ara verdiği ve böylelikle, ilk maaş için tarihin değiştiği bildirildi.



Türkiye genelinde yaklaşık 2,5 milyona yakın kişinin artık maaş almayı beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yeni bir tarih verildi.

 EYT mensuplarına şok haber! Tarih yine ötelendi!

EYT’de TBMM’ Genel Kurulu’nda oylamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanması beklenirken deprem felaketi tarihte yeni bir ötelemeye neden oldu.

EYT mensupları tarafından, söz konusu düzenlemenin ne zaman yasalaşacağı merakla beklerken, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28 Şubat’a kadar çalışmalarına ara verildiği duyuruldu. Bu duyuruyla birlikte EYT’de ilk maaş için yeni bir tarihe işaret edilmiş oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına siyasi partilerin mutabakatı ile 28 Şubat’a kadar ara verilmesinin kararlaştırıldığını duyurdu.

Duyuruyu Twitter hesabından yapan Mustafa Elitaş paylaşımında, “Milletvekillerimizin büyük çoğunluğunun deprem bölgesinde olması nedeniyle, siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır” ifadelerine yer verdi.


Geri Dön