13 / 05 / 2024

EYT ne zaman çıkacak? EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak?

EYT ne zaman çıkacak? EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak?

EYT için artık nefesler tutuldu. EYT düzenlemesine dair Beştepe'de toplantı gerçekleştiriliyor. Peki EYT ne zaman çıkacak? İşte detaylar!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Külliye'de bir araya gelerek EYT düzenlemesi için toplantı gerçekleştiriyor.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR NEFESLERİNİ TUTTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT düzenlemesini birazdan kamuoyu ile paylaşılacak. Başkan Erdoğan'ın açıklaması sonrası EYT şartları, yaş sınırı konusu netlik kazanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Kabine Toplantısının ardından EYT düzenlemesinin 2022 yılı bitmeden açıklanacağını ifade etmişti.

DÜZENLEMEYİ BEKLEYEN 5,7 MİLYON EYT'Lİ VAR

Daha önce yaklaşık 4 milyon kişiyi kapsadığı belirtilen EYT düzenlemesinde kapsam genişledi. Yeni başvurular ve verilerin toplanarak elektronik ortama taşınması sonrası EYT yasasının 5,7 milyon kişiyi kapsayacağı açıklandı.

EYT YAŞ YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada EYT düzenlemesinde yaş sınırı olmayacağının müjdesini verdi.  EYT yasası ile emekli olmak için kesinleşen 3 madde yer alıyor. Söz konusu düzenlemeyle 2 milyon 250 bin vatandaşın daha emeklilik hakkına kavuşmuş olacağını bildiren Erdoğan, EYT kapsamındaki emekli olma hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacağını bildirdi.

OCAK AYINDA EMEKLİLİK İŞLEMLERİNE BAŞLANACAK!

Belirtilen bu 3 şartı tamamlayan ve yaş şartı olmaz ise emeklilik hakkını kazanacak olan 2 milyon kişi ilk etapta Ocak ayında yasanın yürürlüğe girmesi ile emeklilik işlemleri başlayacak.

Sigortalılık süresi ve prim şartları tamam olmayanlar bu şartları tamamladıklarında EYT yasasından yararlanacak. Eğer Ocak ayında emeklilik başvurusu yapılmaya başlanırsa, ilk maaş hesaplama işlemleri de 1 Şubat tarihi ile de son bulacak.

EYT'LİLER EMEKLİ MAAŞI İÇİN BANKA SEÇECEK!

EYT düzenlemesi ilk emeklilik hakkı elde edenler, ilk ödemelerini alacakları banka ve şubesini e-Devlet'ten ya da emeklilik işlemleri esnasında SGK'da seçebilecek. Bu şekilde EYT'linin emekli maaşı tercih ettiği bankaya yatırılmaya başlanacak.

Yatırım yapacaklar aman dikkat! İslam Memiş 2023 yılının yatırım aracını açıkladı!

MSB ve MSÜ 555 personel alıyor! MSB ve MSÜ personel alımı şartları peş peşe açıklandı!

THY kabin memuru alımı 2023!THY 2600 kabin memuru alımı yapacak! 2023 THY kabin memuru alım şartları!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön