17 / 05 / 2024

EYT olmadan da emekli olabilirsiniz! İşte EYT dışında binlerce kişinin emekli olma formülü!

EYT olmadan da emekli olabilirsiniz! İşte EYT dışında binlerce kişinin emekli olma formülü!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi tamamlandı. EYT dışında emekli olmak mümkün mü? İşte detaylar!



Emeklilikte yaşa takılanlar yapılandırma ile emekli olma hayallerini yaşayacaklar. Emeklilikte yaşa takılanlarla birlikte prim borcu olduğu için emekli olma hayalinden uzaklaşan binlerce kişi de yapılandırma ile muradına erecek. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yasa teklifi ile kesinleşmiş SGK alacaklarına yapılandırma imkânı geliyor.

Bu konuya örnek verirsek, emeklilik şartlarını yerine getirmesine rağmen son birkaç yıldır primlerini yatıramayan Bağ-Kur'lu işveren borçlarını yapılandırarak emeklilik hakkı elde edecekler.

SGK BORÇLARI DA KAPSAM DAHİLİNDE!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda sigorta primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigortası primleri, sosyal güvenlik destek primi, Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler, damga vergisi, eğitime katkı payı ve özel işlem vergisi alacakları da yapılandırma kapsamında olacak.

Başvuru tarihi itibarıyla ilgili mevzuatına göre ödenmesi olanağı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi alacakları yapılandırma kapsamına alındı.

10 BİN LİRA SİLİNECEK!

SGK alacaklarında da Yİ-ÜFE aylık değişim oranları baz alınarak hesaplanacak tutarın belirtilen süre ve şekilde ödenmesi, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi gecikme cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçildi. Ödenmemiş sigorta primi, işsizlik sigorta primi, sosyal güvenlik destek primi ve idari para cezası asılları toplamı 500 lirasını aşmayan alacaklar ve tutara bakılmaksızın bu alacaklara bağlı gecikme cezalarından tutarı 10 bin lirayı aşmayanların tahsilinden vazgeçme kararı alındı.

SGK'nın iş kazası, meslek hastalıkları gibi snedenlerle işverene rücu edilen alacakları ve emekli aylıklarından yersiz ödenenlerden kaynaklı alacaklarına karşılık olarak sattıkları ürün bedellerinden kesinti yapılarak,  SGK'ya ödenmesi istenen prim alacakları yapılandırılabilecek. Düzenlemeden yararlanmak isteyenlerde dava açmamaları adına, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları gibi şartlar aranıyor. Prim borçlarını yapılandıran işletmeler ihalelere katılabilecek, devlet yardımı ve teşviklerden faydalanabilecek.

90 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 2 Şubat 2023 fiyat listesi!

Kamu hastanesine acil personel alımı! Şartları duyunca inanamayacaksınız! Sadece bir başvuruya bakar!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön