Ekonomi

EYT son dakika bugün yeni gelişme var mı? EYT çıkacak mı, kimleri kapsayacak?

Emeklilik prim gün sayısını doldurmuş olmasına rağmen yaş şartını yerine getirmediği için emekli olamayan milyonlarca vatandaşın gözü kulağı EYT son dakika haberlerine çevrilmiş durumda. Peki, EYT çıkacak mı? Kimleri kapsayacak? İşte tüm gelişmeler... Emekliklikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor

Emeklilik prim ödemelerini tamamlamış fakat yaşını doldurmayı bekleyen milyonlarca vatandaş EYT'nin çıkmasını heyecanla bekliyor. Emekliklikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. 

Emekli aylığının belirli bir miktarının kesilerek binlerce vatandaşa emekli olma imkanı sağlayan EYT yasasına dair çalışmalar devam ediyor. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu sene EYT ile ilgili çalışmalarının yapılacağını açıklamıştı. 

EYT ÇIKACAK MI? 

EYT'nin gündeme alınması milyonlarca kişiyi heyecanlandırdı. Emeklilik yaşının aşağı çekilmesi için şimdi de yıpranma hakkı gündeme getirildi.
 

BAKAN BİLGİN'DEN EYT AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT hakkında şunları söyledi; ''Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış durumda. 1 prim gün sayısının tamamlanmış olması, 2 yıl, 3'cüsü yaş... Üçüncü şık sorun teşkil ediyor. Yaş şartını yerine getirmemiş olanlarla ilgili sorun. Yaş da bu işin şartlarından biri denilen bir anayasa kararı var. Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran bulunuyor.Türkiye'de bu rakam 2'nin altına düştü. Düzenlemeler yapılırken bunlar dikkate alınmıştır. Emekliliğimizi planladığımız için bize haksızlık yapıldı diyorlar. Çalışma programı içinde var. Ama aşama aşama çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel...''

EYT NEDİR? EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999’da yürürlüğe konulan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) da getirildi.

8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı.Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte taşınıyor olması gerekiyor. 

En uygun kredi faizi hangi bankada? İşte 25 Mart 2022 banka faiz oranları!

Evi ve arabası olanlara kötü haber! Sigorta fiyatları fırladı!

İŞKUR aracılığıyla en az lise mezunu güvenlik görevlisi alınacak! Başvuru şartları nedir?

PTT 55 bin personel alım başvuru tarihi belli oldu mu? PTT personel alımı başvuru şartları nedir?