19 / 05 / 2024

EYT'de '100 gün' sorunu! Borçla karşı karşıya kalabilirsiniz

EYT'de '100 gün' sorunu! Borçla karşı karşıya kalabilirsiniz

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili gelişmeler devam ederken, emekli olan milyonlarca kişiyle ilgili kritik bir açıklama yapıldı. Başvuru sonrası 100 gün dolduğunda çalışmayanların GSS borcu ile karşı karşıya kalacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, kritik tarihi paylaştı.



Konuya ilişkin gazetevatan.com’a değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, “EYT kapsamında emeklilik başvurusu yapan kardeşlerimiz eğer çalışma devam etmiyorlarsa en fazla 100 gün sağlık hizmeti alırlar. EYT’ye başvurup çalışmaya devam edenler için bir sorun yok. Fakat EYT başvurup çalışmaya devam etmiyorsa sorunlar başlıyor” uyarısında bulundu.

Sosyal Güvenlik Sistemi’nde 2012 yılından itibaren zorunlu Genel Sağlık Sigortası bulunduğuna dikkati çeken Ete, “Eğer emekli değilseniz, çalışmıyor sanız, eşiniz ya da anne babanıza bakmıyorsanız sağlık hizmeti almak için GSS primi ödemeniz gerekiyor. Emeklilik için gerekli şartları taşıyıp emekliliğe başvuranlar, emekli aylığı bağlandıktan sonra hiçbir şart aranmadan Genel Sağlık Sigortası kapsamına giriyor ve aileleri dahil devletin sunduğu sağlık hizmetinden yararlanıyorlar” ifadelerini kullandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön