02 / 05 / 2024

EYT'de prim gün sayısı kaç olacak? İşte resmi açıklama!

EYT'de prim gün sayısı kaç olacak? İşte resmi açıklama!

EYT ile ilgili gelişmeler devam ederken bir son dakika açıklaması daha geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada EYT'de son durumu paylaştı.



Kabine toplantısının ardından emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar ve sözleşmeli personelle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamuda 3 yılı dolmuş sözleşmeli personel hızlıca aday memurluğa geçiş yapabilecek. Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyenler, geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa zamanda tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" cümlelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI'NDAN EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) AÇIKLAMASI

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenler ve geçici işçilerle ilgili çalışmaları da en kısa sürede tamamlayıp, kamuoyuna açıklayacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarına yüksek lisans ve staj amacıyla yurt dışına personel göndermeleri amacıyla, 352 kontenjan tahsis ettik. Kamu personelinin yurt dışı kariyer gelişimini desteklemek için açtığımız bu kadroların liyakat esasına göre kullanılmasını sağlayacağız. Adaylar bu kadrolar için başvurularını elektronik devlet sistemine entegre kariyer kapısı üzerinden yapabilir. Adaylar değerlendirme süreçlerini şeffaf bir şekilde takip edebilecek." dedi.

EYT'DE 5 PUAN KONUSU NETLEŞTİ

EYT de prim gün sayısı kaç olacak? İşte resmi açıklama!

EYT'de en önemli tartışma konularından biri olan uygulamadan yararlanan aynı işverende çalışmaya devam edip edemeyeceği konusu netleşti. Emekli olanların işe devam etmesi durumunda, normal çalışanlara göre primleri 5 puan yükseliyor. İşverenler EYT düzenlemesinin hayata geçmesi sonrasında, bu farkın kaldırılmasını istiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, aralık ayında çözülmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar’la (EYT) ilgili açıklamalarda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön