28 / 04 / 2024

‘EYT’de emekli sayısı Mart'ta yarıya düşebilir’ iddiası!

‘EYT’de emekli sayısı Mart'ta yarıya düşebilir’ iddiası!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifindeki ‘kademelendirme’ vurgusunun, Mart ayında EYT emekli sayısını, daha önce açıklanan 2,2 milyonun yarısına düşürme olasılığını da gündeme getirdiği iddia edildi. Peki nasıl mı? İşte ayrıntılar...



TBMM’ye dün sunulan EYT kanun teklifinin 2 Şubat Perşembe günü plan bütçe komisyonunda görüşülmesi bekleniyor.

‘EYT’de emekli sayısı Mart ta yarıya düşebilir’ iddiası!

Söz konusu düzenlemenin madde gerekçeleri kısmında prim gün sayısına göre ‘kademelendirme’ yapılacağının belirtilmesi, kanun ile Mart ayında emekli olacakların sayısının daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı 2 milyon 250 bin kişinin çok altında kalacağı anlamına geldiği iddia edildi.

BloombergHT’ten Tahsin Akça’nın haberine göre, kademelendirme ile 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigorta girişi olanların 5 bin günü tamamlamış olmaları yaş şartı kalktığında emekli olmaları için yeterli olmayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu sene için EYT emeklilerine ayrılacak kaynağın 120-150 milyar lira arasında olacağını açıklamıştı. EYT'lilere emekli maaşları mart ayında bağlanacağı için bu yıl geriye kalan 10 aylık sürede 150 milyar lira baz alınsa bile ayda 15 milyar liralık emekli aylığı bütçesi ayrılacağı anlamına gelmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön