28 / 04 / 2024

EYT’de flaş gelişme! EYT’den kimler yararlanacak? Emekliliğe çok az kaldı!

EYT’de flaş gelişme! EYT’den kimler yararlanacak? Emekliliğe çok az kaldı!

Milyonlarca insan EYT ile ilgili olarak işaret edilen aralık ayını bekliyor. Peki, EYT’de son durum ne? EYT’den kimler yararlanacak? İşte detaylar…



AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DA KONUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ardından ise bir açıklama da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’ndan geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu EYT ile ilgili olarak, "Bu düzenlemenin yapılmasının ardından ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde. Dosya bazlı bakıldığında ise yaklaşık olarak 12.5 milyon emeklimiz var. İlk kısımda 1.5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, ardından ise sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme bekliyoruz. Yaklaşık 3 - 4 milyon arasında bir vatandaşımızın bu kapsam bütününde olduğunu tahmin ediyoruz. Hepsi bir anda gerçekleşmeyecek. Tabii detaylar için en doğru ağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocam olan sayın Vedat Bilgin olmuş olacak" ifadelerini kullandı.

ORTAYA ATILAN İDDİA KORKUTTU

Bakan Bilgin'in açıklamaları milyonlarca kişi için heyecan yaratırken, ortaya atılan diğer bir iddia ise EYT ile ilgili olarak son durumu bekleyenleri son derece tedirgin etti. İlk etapta ise 1.5 milyon kişinin EYT yasasından yararlanabileceği iddiası gündeme oturdu. Söz konusu iddiaların sonrasında ise o düzenlemenin herkesi kapsayacağı kayıtlara geçti.

EYT’de flaş gelişme! EYT’den kimler yararlanacak? Emekliliğe çok az kaldı!

Asgari ücret, emekli maaşı derken memur maaşı da belli oldu! İşte 2023 yılında memur maaşı!

CarrefourSA’dan Samsung Galaxy A32’ye tam 2 bin lira indirim! 4 Ekim 2022 fiyat listesi

Mercedes Yeni CLS fiyatları güncellendi! İşte 4 Ekim 2022 fiyat listesi...


Geri Dön