07 / 05 / 2024

EYT'de herkesin gözden kaçırdığı detay: İkinci tazminat hakkı

EYT'de herkesin gözden kaçırdığı detay: İkinci tazminat hakkı

EYT düzenlemesi için gözler artık Meclis'e döndü. Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesini iple çekerken, yasa çıktıktan sonra emekli olup işinden ayrılacak olanlar şimdiden hesap yapıyor. Öte yandan çoğu kişinin bilmediği ikinci tazminat hakkı da belli oldu. İşte EYT ile ilgili tazminat hesabında tüm



EMEKLİ OLACAKLARIN İŞYERİNDE GEÇEN SÜREYE GÖRE ALACAKLAR PARA

EYT de herkesin gözden kaçırdığı detay: İkinci tazminat hakkı

İHBAR TAZMİNATI ALACAKLAR MI?
Emeklilik hakkıyla kendisi işten ayrılanlar ihbar tazminatı alamazlar. Hatta cezai durum oluşmaması için emekli adayının emekli olup ayrılacağını belirlenen sürelerden önce işveren bildirmesinde fayda var.

BİRİKEN İZİNLER NE OLACAK?
Biriken izinlerini kullanamayan bir emekli, bu günlerin parasını almak zorunda. Yani herhangi bir sebeple işten ayrılanlar veya çıkarılanlar izinlerin ücretini alır. zin parası hesabı genelde net ücrete göre yapılıyor. Brüt hesapta ise vergi ve prim kesintisi oluyor. Yasaya göre; izin zamanına denk gelen hafta tatili, ulusal bayram, genel tatil günleri yıllık izin süresinden düşülemiyor. Ayrıca, iznin kullanıldığını imzalı defter ve belgeyle işveren ispat etmek zorunda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön