16 / 05 / 2024

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar olarak adlandırılan EYT’liler için emeklilik şartlarının ayrıntıları belirmeye devam ediyor. Peki kadınlar için hangi şart kalktı? Kim ne zaman emekli olacak?



2 MİLYON 250 BİN KİŞİ HEMEN EMEKLİ 

Yasa ile hemen emekli olabileceklerin sayısı 2 milyon 250 bin kişi olarak açıklandı.  Öte yandan, yasadaki ayrıntıların iyice netleşmeye başlamasıyla birlikte bu sayının daha da artması bekleniyor. Prim günü veya sigorta prim günü sayısı henüz tamamlanmamış olanlar ise şartları tamamladıkları tarihten itibaren emekli olabilecek.

 EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

KADINLARDA O ŞART KALKTI

EYT’de bir başka gelişme ise kadın çalışanlar için sigortalılık süresine yönelik oldu. Kadınlar için sigortalılık süresi 8 Eylül 2019 tarihinde dolduğu için, bu şart kadınlarda aranmayacak. Erkeklerde ise getirilen 25 yıllık süre, bazı EYT yasasına tabi sigortalılar için henüz tamamlanmamış durumda.

Buna göre 1997, 1998 ve 1999 yıllarında işe başlamış olanlar 2022, 2023 ve 2024 yıllarında sigortalılık süresini dolduracak.

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

EN SON ONLAR EMEKLİ OLACAK

EYT’den  yararlanacak kesimler arasında sigortalılık süresini son tamamlayacak EYT'li erkek çalışanlar,  8 Eylül 2024 tarihinden itibaren emekli olacak.    Hem sigorta prim gün sayısını, hem sigortalı olduğu yıl şartını tamamlamış olanlar, EYT yasasından yararlanacak. Ocak ayında hemen emeklilik başvurusu yapılması halinde,  maaş hesaplama işlemleriniz de 1 ay sonra, yani 1 Şubat 2023’te başlamış olacak.

Eğer  tüm işlemleriniz Nisan ayında bitmiş olursa, başvuru tarihinizden sonraki aydan itibaren olan bütün maaşlarınız hesabınıza topluca yatırılacak.

Bu haber çalışan kesimi üzecek! 2023’te az tatil çok iş!

Yurt içinde 2 milyon 777 bin kişi göç etti! En az göç alan Ardahan, en az göç veren Bayburt!

Göç İdaresi Başkanlığı 100 yeni eleman alıyor! Başvurular 30 Aralıkta başlıyor! Kimler başvurabilir?

"Düşler ülkesi” ABD vatandaşları da göç ediyor! Nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön