20 / 05 / 2024

EYT'de kritik gün! EYT düzenlemesindeki yaş şartı buz kestirdi! Şimdi bakın!

EYT'de kritik gün! EYT düzenlemesindeki yaş şartı buz kestirdi! Şimdi bakın!

EYT'liler düzenlemedeki son dakika gelişmelerini merak ediyor. Peki EYT düzenlemesinde son durum ne? EYT ne zaman çıkacak? İşte EYT'lilerin merak ettiği o soruların yanıtları...



Bugün yapılacak yılın son kabine toplantısında Meclise sunulacak olan EYT düzenlemesi, Kabine’nin ön planda yer alan konusu olacak. 

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili son durumu bugün yapılacak Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağını açıkladı" diye konuşan Canan Sakarya, Bilgin'in EYT’nin Meclise sunulacağı tarihe ilişkin de “Bitirebilirsek bu ay içinde, bitiremezsek Ocak ayında Meclis’e götürürüz” açıklamasında bulunduğunu belirtti. 

EYT de kritik gün! EYT düzenlemesindeki yaş şartı buz kestirdi! Şimdi bakın!

Canan Sakarya, "EYT, 8 Eylül 1999'dan önce işe başlamış olanları kapsayacak, bu tarihten sonra işe girenler yapılacak EYT düzenlemesinden yararlanamayacak" ifadelerini kullandı ve EYT'de yaş şartının kesinleşmediğine vurgu yaptı. Sakarya, EYT’lilere kadınlarda 48 erkeklerde 50 veya kadınlarda 50 erkeklerde 52 şeklinde yeni bir yaş şartının olup olmayacağının netleşmediğini dile getirdi. 

"Çalışma Bakanı Bilgin, katıldığı televizyon programında yaş şartı ile ilgili olarak henüz karar verilmediğini belirterek, bütün çalışmalar tamamlanıp tablo ortaya çıktıktan sonra yaş sınırına karar verileceğini açıkladı" diyen Sakarya, yaş şartına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karar vereceğini vurguladı. 

Bakan Bilgin ise konu ile ilgili olarak "Cumhurbaşkanımız değerlendirecektir. Tabloyu tam olarak tespit etmeye çalışıyoruz. Hangi yaşta kaç kişi bulunuyor? Yaş aralığı nereden nereye geliyor. EYT’de ortalama yaş yüzde 49,9. Bu çalışmayı bitirmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. 

EYT de kritik gün! EYT düzenlemesindeki yaş şartı buz kestirdi! Şimdi bakın!

EYT'DEN YARARLANACAKLARIN SAYISI 2 MİLYONU AŞTI 

Bakan Bilgin, Kasım'daki bütçe görüşmelerinde yaş şartı aranmadığında, prim günü ve sigortalılık süresini dolduranların emekli edilmeleri halinde 1,5 milyon kişinin hemen emekli olabileceğine dikkat çekmişti. 

Canan Sakarya, Bilgin'in sonraki açıklamalarında ise bu rakamın 1,8 milyona ulaştığını belirttiğini aktardı ve "Bakan Bilgin, son verileri ise “Aralık’a kadar yaklaşık 1 milyon 900 bin kişi. Ocak ayında 2 milyonu biraz geçen kişi şartlara uygun. Prim gün sayısı ve hizmet süresi tamamlanmış olanların sayısı” açıklaması yaptı" diye konuştu. 

3 Ocak’ tarihine kadar çalışmalarına ara veren Meclis’in yeni yılda öncelikli gündeminde EYT'nin yer alacağına dikkat çeken Sakarya, yazısını "EYT düzenlemesi oluşturacak, milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesinin Ocak ayında Meclis süreci hızla tamamlanacak" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Özel sektörde kritik maaş güncellemesi! Maaşı asgari ücretten fazla olanlara ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın!

Başvurusu onaylanan herkesin Ziraat Bankası hesabına toplu para yatacak! Ödemeler o tarihlerde peş peşe çekilecek!

Asgari ücret memur maaşını da etkileyecek mi? Memur Ocak zammı ne kadar olacak? Kalem kalem hesaplandı! 

Bekçi alımı için başvurular resmen başladı! Bekçi olmak isteyenler bu fırsatı sakın kaçırmayın! Hemen bakın!


Geri Dön