15 / 05 / 2024

EYT'de son dakika gelişmesi: Yeni harita resmen belli oldu! EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte son durum Haziran 2022!

EYT'de son dakika gelişmesi: Yeni harita resmen belli oldu! EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte son durum Haziran 2022!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT'de son dakika gelişmesi yaşandı. Peki EYT düzenlemesinde sözleşmeli memura hangi haklar verilecek? İşte EYT'de yol haritası ve merakla beklenen o tarih...



'SÖZLEŞMELİ MEMUR VE EYT MESELESİ HEPSİ ÖNÜMÜZDE'

Bakan Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacaklarını sile getirerek, sözleşmeli meselesi ve EYT meselesinin de önlerinde olduğunu söyledi."

EYT'DE ROTA BELLİ OLDU

Bu yılın içerisinde masaya yatırılması  beklenen EYT düzenlemesi için 6 adımlı yol haritası izlenecek:

1. Kapsam belirlenecek
2. Emeklilik şartları tespit edilecek
3. Mali boyutu hesaplanacak
4. Maaş hesabı yapılacak
5. Uygulama biçimi tespit edilecek
6. Taslak yazılıp karar alınacak

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi için en çok merak edilen sorular arasında; Söz konusu çalışma kimleri kapsayacak, sadece SSK'lılar mı yararlanacak gibi sorular yer alıyor.

EYT de son dakika gelişmesi: Yeni harita resmen belli oldu! EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte son durum Haziran 2022!

ÇALIŞMALAR KİMLERİ KAPSAYACAK? EYT ŞARTLARI NEDİR? 

Merakla beklenen Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan, prim ve yıl şartlarını tamamlayan ancak yaşı bekleyenleri kapsıyor.

YALNIZCA  SSK'LILAR MI YARARLANACAK?

Söz konusu düzenlemeden yalnızca SSK'lılar değil, memurlar ve esnafın da beklentisi var. Her kesim için tıpkı 3600 ek göstergede olduğu gibi kapsamlı çalışma bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön