15 / 05 / 2024

EYT'de son dakika gelişmesi: Yeni harita resmen belli oldu! EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte son durum Haziran 2022!

EYT'de son dakika gelişmesi: Yeni harita resmen belli oldu! EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte son durum Haziran 2022!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT'de son dakika gelişmesi yaşandı. Peki EYT düzenlemesinde sözleşmeli memura hangi haklar verilecek? İşte EYT'de yol haritası ve merakla beklenen o tarih...



GÜNDEMDE SÖZLEŞMELİYE YENİ HAKLAR VAR

Sabah'ta yer alan habere göre, geçtiğimiz Ağustos'ta imzalanan toplu sözleşmenin Resmi Gazete'de yayımlanan metninde yer alan iki önemli konudan 3600 ek gösterge çözüldü ve tasarı Meclis'e sevk edildi.

Böylelikle toplamda 5.3 milyon memur ve emeklisinin ek göstergeleri artırılırken emekli maaşları ve emekli ikramiyelerine de zam yapılmış oldu. Şimdi ise toplu sözleşme metninin 52. Maddesinde bulunan sözleşmelilerin statü değişikliği ile ilgili çalışmalar için düğmeye basıldı.

EYT de son dakika gelişmesi: Yeni harita resmen belli oldu! EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte son durum Haziran 2022!

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, söz konusu çalışmanın başlayacağını açıklayarak, ilk açacakları dosya üzerinden detaylandırıp kamuoyuyla paylaşacak duruma geldiklerinde paylaşacakları meselenin sözleşmeli personel meselesi olduğunu söylemişti. Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İlk ele alacağımız dosya odur" diyen Bakan Vedat Bilgin, hepsinin mühendis olmasına gerek olmadığını söyleyerek, kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel aldığını ancak bu personellerin bazı sorunları olduğunu söyleyerek, "Biz bunlara isteğe bağlı olarak kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz" diye konuştu.
 

EYT DÜZENLEMESİ NE ZAMAN MASAYA GELECEK?

Önümüzdeki Temmuz'a kadar sözleşmesi memurlara yeni haklar düzenlemesinin ayrıntılarının netleşmesi beklenirken, bu ayın sonrasında da EYT düzenlemesinin Bakanlığın öncelikli gündemine girmesi bekleniyor.

Söz konusu konuyla ilgili önemi açıklamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çalışanları koruyacaklarını söyleyerek, Temmuz'da emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptıklarını söyledi. Bakan Bilgin ayrıca yalnızca memurlar ve işçiler ile ilgili değil emeklilerle ilgili de çalışmalar yaptıklarını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön