12 / 05 / 2024

EYT'de son dakika şoku! EYT'lilerin maaşı Nisan'da yatacak mı? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Siz de kontrol edin!

EYT'de son dakika şoku! EYT'lilerin maaşı Nisan'da yatacak mı? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Siz de kontrol edin!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle TBMM’deki EYT düzenlemesi görüşmelerine de ara verildi. EYT'de son dakika şoku! EYT'lilerin maaşı Nisan'da yatacak mı? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Siz de hemen kontrol edin! 



Milliyet'te yer alan habere göre; yasanın yürürlüğe alınmasının ardından EYT'liler de emeklilik başvurusu yapabilecek. Milliyet'te yer alan habere göre; başvuru tarihini izleyen ay maaşlar yatacak. Buna göre maaşların Nisan'da alınacağı öngörülüyor. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram, EYT'li olanlar ile normal emekli aylığı alanlar arasında hiçbir farklılık olmadığına dikkat çekerek "Ama EYT’li vatandaşlarımızın emekli olabilmeleri için öncelikle kanunun çıkması, bu kanunun Resmi Gazete’de yayımlanması, vatandaşların dilekçe vermesi ve emekli olması gerekiyor" diye konuştu. 

Emekli olmasıyla birlikte, şu anda halihazırdaki mevzuat kapsamında yaşamını yitirirse,  emekli olan vatandaşın yakınına aylık bağlanabildiğini aktaran Muhammet Bayram, "Deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına aylık bağlanabilmesi için SSK’da 900 prim günü sayısı, Emekli Sandığı ve Bağkur’da 1800 prim günü sayısı olmalı" ifadelerini kullandı. 

Bu durumda emekliliğin talebe bağlı bir süreç olduğunu dile getiren Bayram, "Meclis’in 28 Şubat itibarıyla açılacağını biliyoruz. Bu aslında mart ayına kalan bir düzenleme ama Meclis’in deprem önceliği ile açılacağı için öncelik depremdir" açıklamasında bulundu. 

EYT de son dakika şoku! EYT lilerin maaşı Nisan da yatacak mı? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Siz de kontrol edin!

EYT’de taslak hazırsa Genel Kurul’da görüşülebileceğine vurgu yapan Muhammet Bayram, Mart'ta düzenlemenin yasalaşması halinde ve dilekçelerin de bu ay verilmesi durumunda Nisan ayında ilk emekli maaşlarının yatacağını dile getirdi. 

EYT'DE TOPLU ÖDEME VAR MI?

Muhammet Bayram, son zamanlarda sık sık gündeme gelen toplu ödeme konusunu da değerlendirdi. Bayram, konuya ilişkin açıklamasında EYT'lilerin emeklilik dilekçesi vermesiyle beraber emekliliğe hak kazanacaklarının altını çizdi ve "Yasalaşma geç kaldı diye toplu ödeme söz konusu olmayacaktır" diyerek açıklamasını tamamladı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Ocak zammıyla resmen bu kadar oldu! Tek tek açıklandı! Şimdi bakın!

Aile Bakanlığından bir son dakika müjdesi daha! Hesaplara tam 4 bin 336 lira yatırıldı! Bu parayı sakın kaçırmayın!

Dolar önümüzdeki hafta tam bu kadar olacak! Selçuk Geçer pat diye açıkladı! Dolar borcu olanlar dondu kaldı! Acil bakın


Geri Dön