18 / 05 / 2024

EYT'de sona yaklaşıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen tarih verdi! EYT ne zaman çıkacak? 

EYT'de sona yaklaşıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen tarih verdi! EYT ne zaman çıkacak? 

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konuyla ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Peki EYT ne zaman çıkacak? EYT şartları neler? İşte ayrıntılar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı özel canlı yayında, milyonlarca kişinin beklediği gelişmelerle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Sabah'ta yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak" ifadelerini kullandı. 

"Buralardaki ücret politikası da ne durumdaysa bunları da açıklayacağız. Bunlardan en önemlisi asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çalışmayla beraber gerek sözleşmeliler, gerek EYT olacak şekilde 2023'e bunların açıklanarak girileceğini belirtti. 

EYT de sona yaklaşıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen tarih verdi! EYT ne zaman çıkacak?  

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de konuyla ilgili konuşmuş ve "Bu konuyla ilgili şunu söyleyeyim bir defa. Birçok televizyon kanalında çeşitli uzmanlar ellerinde kalemle hesaplar falan yapıyorlar. Onların hiçbiri bizim önümüzde yok öncelikle onu söyleyeyim" açıklamasında bulunmuştu. 

"1999 yılı öncesi biliyorsunuz yaş ile ilgili bir sorun var. O sorunu biz çözüyoruz" diyen Bakan Bilgin, tek bir model olduğunu, çok sayıda insan olduğunu aktararak; "Onların teker teker durumlarını, primlerini, çalışma gün sayılarını, yılları gibi, bunları gözden geçirip, en uygun en kapsayıcı çözümlemeyi yapacağız" açıklamasını yaptı. 

EYT de sona yaklaşıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen tarih verdi! EYT ne zaman çıkacak?  

Henüz çalışmanın bitirilmediğine ve bu nedenle de açıklanmadığına dikkat çeken Bakan Bilgin, "Zaten açıklasak da ocak ayından sonra uygulamaya sokulacak. Şimdi açıklamanı bir anlamı ve acelesi yok. Biraz önce bahsettiğim sorunları adım adım açıklayacağız. Aralık'ta da inşallah Meclis'te aralık ayının ilk haftası çalışma tertip ettiler. Meclis'e aralık ayında intikal ettireceğimizi zaten paylaştım" şeklinde konuşarak durumu değerlendirdi. 

EYT de sona yaklaşıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen tarih verdi! EYT ne zaman çıkacak? 

Sabah Ekonomi yazarı Faruk Erdem'in haberine göre; mevcut yasada emeklilik için 3 şart bulunuyor. Bunlar prim, yıl ve yaş olarak belirtiliyor. Emekli olabilmek için mutlaka istenen prim gün sayısının doldurulması gerekiyor. EYT düzenlemesi çıktığında da yine emeklilik için prim gün sayısı önem arz edecek. 

Sigortası 8 Eylül 1999 tarihinden önce başlayanların EYT kapsamında olacağına dikkat çekiliyor. Bu tarihin netleşmesi durumunda öncesi için borçlanma imkânı sunuluyor. Fakat askerlik borçlanması için yasada açık hüküm bulunması, yönetmelikle uygulamaya açıklık getirilmesinde fayda bulunuyor. 

Ziraat Bankası resmen açıkladı! Cüzdanında Ziraat kartı olup da bunu yapana hemen verilecek! Sakın kaçırmayın!

12 ay boyunca 1.250 lira alacaksınız! Hesaplara peş peşe yatıyor! Aile Destek Programı 3 Kasım 2022

TOKİ, 2 bin 215 kişinin sözleşmesini feshetti!

Polis promosyonu hesaplara yattı mı? Vakıfbank polis promosyonu ne zaman yatacak? Hemen bakın!


Geri Dön