01 / 07 / 2024

EYT'de sona yaklaşılırken emeklililere hayat kurtaran tavsiyeler geldi!

EYT'de sona yaklaşılırken emeklililere hayat kurtaran tavsiyeler geldi!

Milyonlarca sigortalı EYT düzenlemesine odaklanmış vaziyette. Bunun yanısıra  düzenleme çıkmadan evvel emekli olmayı planlayanlar da var. İşte bu özel dönemde kafalarda bir çok soru bulunuyor.



Milyonlarca sigortalı EYT düzenlemesine odaklanmış vaziyette. Bunun yanısıra  düzenleme çıkmadan evvel emekli olmayı planlayanlar da var. İşte bu özel dönemde kafalarda bir çok soru bulunuyor: ‘Emekli olup tekrar çalışabilir miyim?’, ‘Emekli olup aynı işyerinde çalışmaya devam edersem kıdem tazminatımı alabilir miyim?’, ‘Ya biriken yıllık izinlerim ne olacak?’, ‘Yeni emekli olan vatandaşlar promosyon alabilir mi?’, ‘Eksik günleri doğum, askerlik ve Bağkur borçlanması sayesinde kapatabilir miyim?’, ‘Emekli olmadan çalışmaya devam edersem maaşım yükselir mi?’, ‘Emekli olmak için ocak ayını beklemek mantıklı bir tercih mi?’… Böyle bir dönemde bu kritik sorulara yanıt aradık. İştehayatınızı etkileyecek detaylar…

PROMOSYONU UNUTMAYIN! 

EYT de sona yaklaşılırken emeklililere hayat kurtaran tavsiyeler geldi!

Emekli maaşı bağlatanlara peşin promosyon da ödeniyor. Maaşın yattığı bankayla 3 yıllık sözleşme yapan emekliye güncel 7-10 bin lira arasında promosyon ödeniyor. Bu da yeni emekli olacakların unutmaması gereken bir detay. En yüksek promosyonu ödeyen bankanın seçimi de bu anlamda önemli.

EKSİK GÜNLERİ TAMAMLAYIN NE KADAR GEREKİYOR? 

Sosyal güvenlik sistemine göre emeklilik için üç şart aranıyor. Yaş, sigortalılık yılı ve prim gün sayısı. Bunlardan biri eksik olunca emekli olunamıyor. EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999’dan önce sigorta başlangıcı olanların yaş sorununu ortadan kaldırıyor. Buna göre; erkek 25, kadın ise 20 yıllık sigortalılık süresini doldurduktan sonra 5000 gün primi de tamamladıysa hemen emekli olacak. Bu kapsamda 1.5 milyon kişi var. Geri kalanlar da bu şartları tamamladığı tarihte maaş alabilecek.

BU DÖNEMLER ÖNEMLİ 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön