25 / 08 / 2024

EYT’de staj, sigortaya sayılıyor mu?

EYT’de staj, sigortaya sayılıyor mu?

EYT’den emekli olmak için yıl ve prim gününü doldurma hesabı yapanlar, staj yaptıkları sürenin de  sigorta prim süresine dahil edilip edilmeyeceğini merak ediyor.  Peki staj dönemi için düzenleme nasıl? Sigorta kapsamına dahil ediliyor mu?



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden emekli olma şansı için az miktar prim ya da yıl eksiği bulunanlar, bu eksiği nereden tamamlayacaklarını araştırıyor. Eksik prim günlerini gidermek için akla gelenlerden biri de staj süresinin emekli olmak için gereken prim gününe eklenip eklenmeyeceği konusu.

Bu konuda açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan’ın EYT çerçevesinde detayları netleştirdiği bir açıklama yapmıştı. 1999 öncesi çıraklık ya da stajyerlik yapanlar, şimdilik kapsam dışında kalmış durumda.

EYT’de staj, sigortaya sayılıyor mu?

"EYT staj sigortası son dakika açıklaması geldi mi? EYT staj öncesi ve sonrası için yeni gelişme açıklandı mı, var mı?" sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. EYT düzenlemesi son detayları Başkan Erdoğan duyurmuştu.  EYT düzenlemesinde yaş şartı aranmıyor ancak  yıl ve prim günü maddelerinin şartları aranıyor.

EYT’DEN EMEKLİLİK İÇİN STAJ SÜRESİ SAYILACAK MI?

Staj yaptığı sırada sigorta başlangıcı da yapılanlar, Emeklilikte Yaşa Takılanlar grubuna alınıp alınmayacağını merak ediyor.

Bakan Vedat Bilgin EYT konusunda staj süresinin eklenip eklenmeyeceği hakkında “Staj bir mağduriyet konusu şeklinde değil. Staj bir eğitim süreci. İş akdi stajla başlamadığı gibi, dolayısıyla EYT onu içermiyor” açıklamasında bulundu.

.


Geri Dön