25 / 08 / 2024

EYT’de staj, sigortaya sayılıyor mu?

EYT’de staj, sigortaya sayılıyor mu?

EYT’den emekli olmak için yıl ve prim gününü doldurma hesabı yapanlar, staj yaptıkları sürenin de  sigorta prim süresine dahil edilip edilmeyeceğini merak ediyor.  Peki staj dönemi için düzenleme nasıl? Sigorta kapsamına dahil ediliyor mu?



MESLEK LİSESİ STAJI SİGORTA BAŞLANGICI OLUR MU?

Ortaöğretim ve yükseköğretim dönemlerinde meslek okullarına gidenlerin yaptığı stajlarda emekliliğe esas olan uzun vadeli primler ödenmiyor. Burada yalnızca kısa vadeli sigorta primi ödendiği için sigorta başlangıcı olarak kabul edilmiyor. Ancak doğum borçlanmalarında başlangıç olarak kabul ediliyor.

PEKİ EYT’DEN KİMLER EMEKLİ OLACAK?

Emeklilik sigortası girişi 8 Eylül 1999 tarihinden önce başlayanlar, EYT kapsamında emekli olabilecek. Bu tarihte çıkarılan yasanın ardından, emeklilik için 58'e kadar uzatılan yaş şartı konulmuştu.

EYT’de staj, sigortaya sayılıyor mu?

EYT düzenlemesiyle 5000 prim günü kadınlar 20, erkekler de 25 yıl sigortalılık süresiyle emekliliğe hak kazanmış oluyor.

Emeklilik için hiçbir şekilde yaş sınırı bulunmazken, prim günü ya da sigortalılık süresi eksik olan çalışanlar, bu eksikliklerini tamamlayıp sonrasında emekli olmak için başvurabilecek. Primini doldurup sigortalılık süresi dolmamış olanların beklemesi gerekecek.

 EYT’lilere müjde!  Emekli promosyonu 23 bin TL’ye kadar çıkabilir!

Aile başına 650 TL’ye kadar para veriliyor! Çocuk desteği parası nasıl alınır?

Bakanlık adım attı! Sıfır ve ikinci el araçların fiyatı böyle düşürülecek!

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!

Emekli maaş promosyonu nasıl alınıyor? 2023 yılı maaş promosyonları ne kadar oldu?

 


Geri Dön