05 / 05 / 2024

EYT’den  geri mi dönülüyor? Milyonların emekli olma hayali suya mı düştü?

EYT’den  geri mi dönülüyor? Milyonların emekli olma hayali suya mı düştü?

EYT kanun tasarısı hızla hazırlanarak, emeklilikte hak kaybına uğradığını düşünen milyonlarca çalışanı sevince boğmuştu. Meclise geldikten sonra süreci uzamaya başlayan EYT çalışmaları şu an beklemede. Peki EYT’den vaz mı geçildi? Yoksa çıkacak mı? Ayrıntılar haberde…



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi,  hak kaybına uğradığını ve emeklilik sürelerinin uzadığını düşünen pek çok çalışanın umudu olmuştu. Kanun teklifi hızla hazırlanarak meclise getirildikten sonra ise mecliste süreç uzamaya başladı. Şimdi milyonlarca EYT’li ‘EYT’den geri mi dönülüyor? EYT çıkmayacak mı?” endişesini taşıyor.

Peki EYT düzenlemesinde son durum ne? Yeni gelişmeler neler?

EYT düzenlemesi meclise geldikten sonra iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşanırken, yeni teklifler, öneriler ve hararetli konuşmalarla dolu bir süreç başladı.  Son olarak  EYT düzenlemesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçmesi ise EYT bekleyenlere rahat bir nefes aldırdı.

 EYT’den  geri mi dönülüyor? Milyonların emekli olma hayali suya mı düştü?

Mecliste görüşmeleri yapıldıktan sonra son aşamasına gelen EYT’nin artık yasalaşması beklenirken, Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan olağanüstü durum nedeniyle Meclis’in çalışmalarına ara verme kararı alındı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin müjdesi ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmiş ve  düzenleme  TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildikten sonra yasayı dört gözle bekleyen vatandaşlar rahat bir nefes almıştı.

Peki gelinen noktada son durum ne? EYT'den geri mi dönülüyor? EYT çıkacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön