26 / 07 / 2024

EYT’lilere çifte maaş müjdesi! EYT’liler bu haberle sevinçten havalara uçtu!

EYT’lilere çifte maaş müjdesi! EYT’liler bu haberle sevinçten havalara uçtu!

EYT resmen yürürlüğe girdi. EYT başvuru sürecinin ardından ilk maaşlar nisanda alınacak. İşlemlerin yoğunluk yüzünden yetişememesi durumunda ödemeler mayısa sarkacak fakat bu durumda çifte ödeme yapılacak.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


EYT’LİLER NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAK?

Asgari emekli aylığı 5 bin 500 lira. Mevcut sistemde prim ödeme gün sayısına, hizmet yılına, çalıştığı sigorta koluna ve kazancına göre her emekliye ayrı aylık bağlanabiliyor, kişi bazında değişiyor. Aylık bağlama oranları ortalaması 8 bin 733 TL olup, SSK’lılar için 7 bin 797 lira, Bağ- Kur'dan emekli olanlar için 5 bin 811 TL, Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar da 12 bin 389 TL alacak.

MAAŞLAR NİSAN'DA ÖDENECEK

EYT’li vatandaşlar için başvuru süreci mart ayı itibariyle başlayacağından ilk maaş hesabı da 1 Nisan'dan itibaren yapılacak. Böylece yetiştiği takdirde EYT’li vatandaşlar ilk maaşların Nisan ayında alabilecekler. Yetişmediği takdirde ise mayıs ayında hem nisan ayının hem de mayıs ayının maaşları birlikte toplu olarak ödenecek.

EYT’lilere çifte maaş müjdesi! EYT’liler bu haberle sevinçten havalara uçtu!

İKRAMİYE VE TEMMUZ ZAMMI

Martta başvuru yapacak olan 2 milyon 250 bin EYT'li vatandaşın ilk maaşları nisanda hesaplanacağından bu ay içinde ödenecek olan Ramazan Bayramı ikramiyesinden de yararlanacaklar. Bu emekliler daha sonra temmuzda yapılacak emekli enflasyon artışından da yararlanarak yeni maaşlarına kavuşacak. EYT'li vatandaşların maaş hesabı da tüm emekliler gibi bütün kazançlara bakılarak yapılacak.

EYT'ye başvuru sürecinde nelere dikkat etmek gerekiyor? Başvuru yapmadan önce mutlaka bakın!

Çiftçilere yeni destekler geliyor! Başvurular başladı! Bu parayı hemen alın!

Reuters 150 uzmanla peş peşe dolar tahmini yaptı! 6 ay sonra dolar bakın ne kadar olacak!


Geri Dön