21 / 05 / 2024

EYT'liler dikkat! EYT eksik prim koşulu belli oldu! Acil bakın!

EYT'liler dikkat! EYT eksik prim koşulu belli oldu! Acil bakın!

EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından milyonlarca vatandaş SGK üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştiriyor. Diğer taraftan, prim gün sayısında eksik olan vatandaşlar süreci yakından takip ediyor.



Birinci adımda işveren, emekli olup çalışmaya devam edecek kişiler için "emeklilik (yaşlılık) ya da toptan ödeme nedeniyle" tanımlanan 8 koduyla çıkış yapacak.

Emeklilikte yaşa takılanların aynı gün tahsis talebinde bulunması durumunda ertesi gün yeniden sosyal güvenlik destek primine tabi bildirim yaparak aynı işyerinde ara vermeden çalışmaya devam etme imkanına sahip olacak.

Örneğin, bugün işyerinden çıkış yapıp emeklilik dilekçesini veren bir vatandaş, yarın tekrar aynı işyerinde çalışmaya devam edebilecek.

Çalışan kişinin emekli maaşı da talebini izleyen ayın başından yani 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak. EYT’li vatandaşın çalıştığı işyerindeki maaş takviminde ise bir değişiklik meydana gelmeyecek.

EYT liler dikkat! EYT eksik prim koşulu belli oldu! Acil bakın!

EYT çerçevesinde olup fakat yeterli prim ve süreye sahip olmayan iki milyonun üzerinde kişi bulunuyor. Bu kapsamda olan vatandaşlar da EYT düzenlemesinden yararlanma hakkına sahip olacak.

EYT’li vatandaşlar, şartları yerine getirdikleri tarih itibariyle emeklilik dilekçesi verebilme imkanına sahip olacak. Bu arada, işverene kıdem tazminatı desteğinin detayları da bu hafta belli olacak. Kıdem desteğinde 6 ay ödemesiz, üç sene vadeli seçeneği ön plana çıkıyor.

Çiftçilere müjde! Bu para mart ayında hesaplara yatacak! Tarım Bakanı Kirişçi resmen açıkladı!

SGK’dan kritik duyuru! SGK’ya başvurun, anında 37 bin TL alın!

2023 EYT kıdem tazminatı hesaplama! Kim, ne kadar tazminat alacak?


Geri Dön