10 / 05 / 2024

EYT’liler dikkat! İşte emekli maaşını yükseltmenin formülü! Bu formülle yüzde 20'ye kadar yükseltmek mümkün!

EYT’liler dikkat! İşte emekli maaşını yükseltmenin formülü! Bu formülle yüzde 20'ye kadar yükseltmek mümkün!

​​​​​​​EYT düzenlemesi için geri sayım devam ederken 'emekli maaşı nasıl yükseltilir?' sorusu milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Yüksek emekli maaşı almanın bir formülü var. İşte detaylar...



Edinilen bilgilere göre, bu durum emekli maaşı prime esas kazanç, çalışma süresi, yıl içindeki zamlar, enflasyon verilerine göre değişiyor. İsteğe bağlı sigorta, Bağ- Kur yerine SSK'dan hem erken emeklilik hem de yüksek maaş imkânı veriyor. 2000 öncesi Bağ-Kur'luların SGK'ya geçmesi halinde emekli maaşı yüzde 15-20 civarında artıyor. Bağ-Kur'da kadınlar 7200 gün, erkekler ise 9 bin gün prim ödemek zorunda olup, SGK'da ise 5 bin-7 bin 200 gün prim ödenerek emekli olma imkanı bulunuyor. SGK'da 8 Eylül 1999 tarihi öncesi işe girenlerde 3600 günle emeklilik hakkı varken, Bağ-Kur'da en az 5400 gün prim ödemesi durumunda emeklilik hakkı bulunuyor.

EYT’liler dikkat! İşte emekli maaşını yükseltmenin formülü! Bu formülle yüzde 20 ye kadar yükseltmek mümkün!

STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ İLE MAAŞLAR ARTABİLİR

Emeklilik için 25 sene, 9 bin gün koşulunu yerine getirmesine 3.5 sene kalan Bağ-Kur'lu kalan 3.5 seneyi yani 1261 günü prim ödemelerini SSK'lı olarak tamamlarsa emeklilik statüsünü SGK'ya çevirmiş olur. Bu sayede daha az prim ödeme ve daha yüksek emekli maaşı alma imkanı elde ediliyor. Emeklilikte maaşı artırmaya yönelik merak edilen kritik detay ise şu şekilde:

BAĞ-KUR’DAN SGK’YA GEÇENİN AYLIĞINDA YÜZDE 20 ARTIŞ

Bir çalışanın çalışma hayatı içinde hem SSK hem Bağ-Kur prim ödemesi varsa emeklilikte son 7 senenin en sonuncusu 2.520 günün priminin statüsüne bakılıyor. Hangi statünün primi çoksa sigortalı fazla olan sigortanın koşullarından emekli oluyor. Bağ-Kur sonrası 1260 gün SSK primi oluşması durumunda EYT çerçevesinde SSK emeklilik hakkı oluşuyor. Bu sayede SSK'dan emekli olabilirsiniz, maaşınız da daha yüksek olacaktır.

Yargıtaydan’dan EYT’lilere ters köşe! Haberi duyan EYT’lilerin hevesi kursağında kalacak!

EYT’lilere büyük sürpriz! Sonunda EYT’lilerin istediği oldu!

EYT bilmecesine son verin! İşte EYT konusunda doğru bilinen yanlışlar!


Geri Dön