19 / 05 / 2024

EYT’liler dikkat! Son tarih 31 Mayıs! Resmi Gazete’de yayımlandı!

EYT’liler dikkat! Son tarih 31 Mayıs! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​EYT’nin koşullarını yerine getiren 1,6 milyondan fazla kişi emekli olmak için başvururken, prim günü eksik olan EYT'li vatandaşlar da borç yapılandırması ile bu hayaline kavuşacak. 12 Mart tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile başlayan süreç 31 Mayıs tarihinde son bulacak.



'YAPILANDIRMADA TAKSİT ÖDEMELERİ BAŞLADI'

Diğer taraftan, Yapılandırma Yasası’na da dikkati çeken Özer, "Bu yasa, 12 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak 7440 Yasa Numarası’yla birlikte çıktı ve tebliğler de yayınlandı. Bu yasa 31 Aralık 2022 tarihine kadarki bütün borçları içeriyor. Kamu borçları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ilişkin borçlar, gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na ilişkin borçlar, büyükşehir belediyesi ve belediyelere ilişkin borçlar, yatırım izleme koordinasyon kuruluna ilişkin borçlar, il özel idaresine ilişkin borçlar ve cezalar gibi kamuya ilişkin bütün borçları içeriyor.

EYT’liler dikkat! Son tarih 31 Mayıs! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Taksit ödemeleri yassı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği gün itibariyle başlamış oldu. Son müracaat tarihi 31 Mayıs 2022 olarak açıklanırken, ilk taksit ödemesi ise 30 Haziran 2023'tür. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yasa metninde Cumhurbaşkanlığı'na uygulamayla ilgili 30 gün uzatma yetkisi tanınırken, ugulamada yaşanacak talepler yoğun olması halinde Cumhurbaşkanlığı bu yetkiyi kullanacak" şeklinde konuştu.

Araç sahipleri dikkat! Yüzde 50’ye kadar indirim geliyor! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Aile Bakanlığı çocuklu ailelere nisan ayında 3.038 TL verecek! Banka hesabınızı kontrol edin!

İslam Memiş’ten nisan ayına özel çok konuşulacak altın tahmini! Peş peşe tahminlerin ardından herkes altın almaya koştu!


Geri Dön