28 / 04 / 2024

EYT'lilere bir müjde daha! 1 Nisan'a kadara vaktiniz var! Acele edin

EYT'lilere bir müjde daha! 1 Nisan'a kadara vaktiniz var! Acele edin

EYT yasası netleşince Resmi Gazete’de yayınlandı. Hemen maaş belgelerini alan vatandaşlar ilk aylıkları için sabırsızlanıyor. EYT yasasıyla birlikte emekli olup çalışmaya devam edecekler için sosyal sigorta prim teşviki de devreye alındı.



Milyonlarca vatandaş emeklilik için sosyal güvenlik merkezlerine tabiri caizse hücum etti, internetten de rekor başvurular geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasının yürürlüğe girdiği 3 Mart itibarıyla gelen başvuru sayısı 300 bini aştı.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu aşırı talebe süratli cevap verebilmek için mesaiye başlama saatini 06.00'ya indirdi. Mart ayında başvuranlar 1 Nisan'dan itibaren maaşa hak kazanırken ödemeleri yetişmeyenlere toplu ödeme yapılabileceği gibi avans alternatifi de sunulabilecek.


TEK TEK İNCELENECEK 

Emeklilikte yaşa takılanlara has yasanın yürürlüğe girmesinin akabinden gelen başvurular sebebiyle sosyal güvenlik merkezleri önünde başlayan talep dün de devam etti.

 

Emekli maaşında kayıp yaşanmaması için en geç 31 Mart tarihine kadar başvuruların yapılması gerekiyor. Emeklilik başvurusu ister Web isterse doğrudan yapılsın o günkü başvuru tarihi esas alınacak, dosyalar bir bir incelenecek. Emeklilik başvurusunun postayla yapılması durumunda belgenin postaya verildiği tarih başvuru tarihi olarak onaylanacak.

EYT lilere bir müjde daha! 1 Nisan a kadara vaktiniz var! Acele edin

Değişik sigorta kollarında çalışanların hizmet birleştirmeleri olacağı için maaş bağlama sürecinde kısa süreli de olsa gecikme söz konusu olabilir. Emekli maaşı başvuru tarihini  takip eden aybaşından geçerli olmak kaydıyla bağlanacak. İlk zamamdan itibaren yüzbinlerce başvuru yapıldığı baz alınırsa SGK merkezleri aracılığı ile işlemlerin sonlanması ve maaş  bağlanması uzun sürebilecek.


Geri Dön