13 / 05 / 2024

EYT'lilere bir müjde daha! 1 Nisan'a kadara vaktiniz var! Acele edin

EYT'lilere bir müjde daha! 1 Nisan'a kadara vaktiniz var! Acele edin

EYT yasası netleşince Resmi Gazete’de yayınlandı. Hemen maaş belgelerini alan vatandaşlar ilk aylıkları için sabırsızlanıyor. EYT yasasıyla birlikte emekli olup çalışmaya devam edecekler için sosyal sigorta prim teşviki de devreye alındı.



Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre 1 Nisan'dan itibaren maaşa hak kazanılırken ödemede gecikme olsa bile hak yitimi söz konusu olmayacak. İşlemler bitirildiğinde başvuru tarihini takip eden aybaşından geçerli olmak üzere eskiye dönük olarak toplu ödeme yapılabilecek. En az emekli maaşı 5.500 TL olarak tespit edilirken avansın da bu tutar üstünden verilebileceği söyleniyor. İlk ay için yapılacak avans ödemesine 1.100 TL bayram ikramiyesinin dâhil edilmesi öngörülüyor.

EYT lilere bir müjde daha! 1 Nisan a kadara vaktiniz var! Acele edin

Emeklilik başvurusu yapılan tarihin ispatı için e-Devlet üzerinden yapılan başvurularda tamamlanan işlemin kayıt altına alınmasında yarar bulunuyor. Posta yoluyla yapılan başvurularda PTT tarafından onaylı alındı belgesi saklanırken, sosyal güvenlik merkezlerine yapılan başvurularda da verilen evrak kayıt tarihi ve sayısının istenmesi gerekiyor.


Geri Dön