06 / 05 / 2024

EYT'lileri yakından ilgilendiriyor! Emeklilik yaşını düşürme yolları

EYT'lileri yakından ilgilendiriyor! Emeklilik yaşını düşürme yolları

Aralık ayında detaylarının duyurulması beklenen EYT düzenlemesiyle yaklaşık 1,5 milyon kişi emekli olabilecek. Prim günleri az olan veya olası yaş şartını karşılayamayacak emekliler dışarıdan prim gününü yükseltip yükseltemeyeceğini araştırmakta. İşte detaylar...



Milyonlarca kişinin emekli olacağı EYT düzenlemesinin Aralık ayında TBMM’ye gelmesi ve ilk maaşların Ocak ayında yatırılması beklenmekte. Prim günleri az olan kişiler borçlanma ile günlerini yükseltebilecek ve emekli olabiliyor. 2160 gün prim kazanarak 2,4,6 yıl erken emekli olunabiliyor. 2023 asgari ücret zammı öncesi yapılacak doğum ve askerlik borçlanmalarıyla daha kazançlı çıkılabiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön